Topptipset Tips idag

Topptipset 9/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Svenska Cupen, Premier League, danska Superligan, Ligue 2, Zweite Bundesliga och dubbla holländska fighter hittas i måndagens goa blandpåse. Värdet på detta Topptips ser onekligen ut att kunna bli fint med flertalet understreckade favoriter bland annat. Resan mot åtta rätt börjar på de brittiska öarna. Nu kör vi!

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Leicester – Aston Villa 1

Det är toppen mot botten som gäller när dessa två formsvaga gäng äntrar King Power Stadiums gröna schackbräde. Leicester har inte alls fått till spelet sedan årsskiftet och CL-platsen känns långt ifrån säkrad. Rävarna har inte hittat nätmaskorna på tre fighter i ligan där Jamie Vardy saknades senast borta mot Norwich (0-1). Nu verkar strikern vara redo för comeback. Såklart väldigt viktigt. Aston Villa tragglar djupt nere i träsket med två pinnar upp till säker mark. Formen till trots så ska Leicester hållas som tydliga favoriter. Krysset får haka på den hårt streckade favoritettan på större system.

2. AIK – Kalmar FF X

Svenska Cupen har inte varit AIK:s melodi så här långt. Två mediokra insatser mot Jönköping och Örgryte har ändå, något turligt, räckt till en seger och ett kryss. Bättre har det gått för Kalmar som står på full pott och totalt 8-0 i målskillnad. Rikard Norlings huvudstadsmän måste därmed vinna för att avancera. Ingen lätt uppgift mot ett pånyttfött KFF. Hemmalaget får dessutom klara sig utan ett par viktiga pjäser i Bahoui och Sigthorsson. Vidöppet på förhand och alla tecken får plats illa kvickt.

3. Jönköpings Södra – Örgryte 1

Samma grupp men här är det bottenduon Jönköping och Örgryte som drabbar samman. J-Södra imponerande i Stockholm genom att spela 2-2 mot AIK. Pisk med 0-5 mot Kalmar var emellertid ett riktigt bottennapp. Örgryte har varken plockat någon poäng eller ens noterats för något mål i rätt riktning. ÖIS har inte vunnit i Jönköping på tio år och gör det knappast denna gången heller. Inbjudande värde på det favorittippade hemmalaget som tippas i utgång. Trolig etta!

4. Silkeborg – Aarhus 2

Över till danska Superligan där jumbon Silkeborg inte haft många rätt under säsongen. Två segrar och totalt tolv intjänade poäng på 23 matcher är direkt uselt. Nu väntar ytterligare en tuff nöt att knäcka för Kent Nielsens manskap. Tabelltrean Aarhus har plockat fler än tre gånger så många poäng som värdarna och är dessutom i grym form. Inte en enda förlust i sedan oktober månad gör Eskelinens manskap till ligans näst bästa gäng sett till de 15 senaste omgångarna. Tvåan är gjuten i betong.

5. Lens – Orléans 1

Över till Frankrike och Ligue 2 där ännu en jumbo möter ett topplag. Skillnaden här jämfört med matchen ovan är att tabellfyran Lens inte rosat marknaden på slutet. De rödgula lade visserligen bottenlaget Paris FC på rygg senast, men hade dessförinnan endast skrapat ihop en pinne på tre kamper. Orléans kommer från en brokig säsong men 2-1 borta Le Havret för två veckor sedan var åtminstone ett steg i rätt riktning. Med sju pinnar upp till en kvalplats behöver poängen fortsätta trilla in. Även om en hemmaseger är trolig kan en streckning omkring 75 procent inte köpas. Gardera hela vägen över!

6. Stuttgart – Bielefeld 1

I den tyska andradivisionen står ett hett toppmöte på agendan. Bielefeld toppar Zweite Bundesliga sex poäng före trean Stuttgart när båda lagen spelat 24 fighter. Ligaledarna äntrar svårspelade Mercedes Benz Arena med fyra raka segrar i ryggen. Stuttgart är i sin tur ligans bästa värdlag med tio trepoängare och endast åtta insläppta bollar efter tolv fighter framför hemmafansen. Gästerna är dock erkänt skickliga på resande tass så räkna med en jämn tillställning. Till rådande procent gillas dock ettan i utgång. Med krysset som stödhjul är vi hemma.

7. Jong Utrecht – NEC Nijmegen 2

Nederländska Eerste Divisie avslutar kupongen med två duster. Jong Utrecht fortsätter att blanda bra prestationer med riktiga bottennapp, något de unga gossarna gjort hela säsongen. NEC Nijmegen håller betydligt högre klass i grunden med lirare som Flemming och Musaba. Nämnda Flemming har exempelvis hittat rätt med sju kassar på sex omgångar. Inbördes glänser gästerna med fyra triumfer och ett kryss under de fem senaste möten lagen emellan. Summa summarum kan tvåan gott spikas hela vägen upp till 50 procent.

8. Jong AZ Alkmaar – Cambuur 2

Från ett ojämnt presterande Jong till ett annat. Alkmaars ungtuppar blandar även de höga toppar med djupa dalar vilket en 3-1-seger mot Almere City häromsistens och innan dess två brakförluster indikerar. Det är öppna spjäll som gäller när Jong AZ är i farten. Serieledande Cambuur, en pinne före De Graafschap, är betydligt mer solida. Gästerna har radat upp sex raka viktorior och är på god väg mot det holländska finrummet. Den lågt streckade ettan är ett sylvasst komplement till tvåan. Gaffla på!

 

Banken! – Aarhus

Silkeborg är helt enkelt för dåliga för danska Superligan. Bara två vinster säger det mesta. Aarhus känns oslagbara just nu och tvåan därmed självklar!

Skrällen! – Jong AZ Alkmaar

Får Jong AZ med sig alla ”gubbar” har de alltid ett bra lag. Värdarna kan blixtra till mot samtliga lag i ligan, något de visat tidigare. Intressant skrälletta!

Systemen i textform:

36 rader
1. Leicester – Aston Villa 1
2. AIK – Kalmar FF 1×2
3. Jönköping – Örgryte 1
4. Silkeborg – Aarhus 2
5. Lens – Orléans 1×2
6. Stuttgart – Bielefeld 1x
7. Jong Utrecht – NEC 2
8. Jong AZ – Cambuur 12

144 rader
1. Leicester – Aston Villa 1x
2. AIK – Kalmar FF 1×2
3. Jönköping – Örgryte 1x
4. Silkeborg – Aarhus 2
5. Lens – Orléans 1×2
6. Stuttgart – Bielefeld 1x
7. Jong Utrecht – NEC 2
8. Jong AZ – Cambuur 12

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100