20 december 2018 södertälje tingsryd speltips hcokeyallsvenskan

Speltips AIK – Södertälje 27/11: Oväntat odds

Spelbolagen håller fredagens möte mellan AIK och Södertälje SK som relativt jämnt på förhand, men vi tror på en klar favorit i Hockeyallsvenskan den 27 november.

HockeyAllsvenskans inledning påminner en hel del om den säsongsinledning som nu sker i SHL, med en haltande tabell eftersom man använder sig av ett regelverk och en överenskommelse där lagens matcher skjuts fram om det finns för mycket coronasmitta i truppen.

Till skillnad från i fotbollen spelar man alltså inte matcherna enligt plan och det här har resulterat i att lagen helt enkelt spelat ett väldigt olika antal matcher så här långt. I sig gör det tabellen aningen mer svårläst, men jag tycker mig ändå tydligt se ett par trender.

En sådan trend i HockeyAllsvenskan är att AIK Hockey egentligen inte är ett mycket bättre hockeylag den här säsongen än förra. Visst, det är lite speciella omständigheter och det tror jag gynnar de sämre lagen, men i stora stycken är AIK Hockey inte ett lag för någon slags övre halva.

Man är inte en fullt lika tydlig jumbo och därmed bottenlag just den här säsongen i HockeyAllsvenskan, som man faktiskt var förra, men det är fortfarande ett lag klart på den nedre halvan som inte riktigt har vad som krävs för att hävda sig här.

Nu vann man i för sig senast, med 1-4 borta mot Västerås, men annars har jag inte imponerats mycket av det här laget. Det man ska ha med sig är att det finns en större ologik i resultaten den här säsongen och det är svårare att se ett mönster, men Södertälje SK ska enligt all logik som fortfarande finns vara ett bättre hockeylag.

Södertälje SK går mot toppen

Efter 19 spelade matcher ligger Södertälje SK bra parkerade på tredjeplatsen i tabellen med 34 poäng och har därmed en ganska klar buffert när till lagen som jagar närmast. MAn har ett par poäng upp till suveränerna Timrå IK och Björklöven, som dessutom har spelat klart färre matchre än vad Södertälje SK har gjort hittills.

Men med ett poängsnitt närmare två poäng per match har Södertälje SK visat att man är ett homogent lag den här säsongen och borta mot AIK ska man i mina ögon vara klara favoriter.

Enligt spelbolagen kan matchen dock bli ganska jämn och det ser jag som mindre troligt. Senast man spelade mot varandra vann Södertälje SK exempelvis med klara 4-1.

Södertälje SK draw no bet spelas till 1,75 gånger såsen hos 888sport. Då får vi pengarna tillbaka vid ett kryss, om Södertälje SK inte lyckas vinna under ordinarie tid vill säga.

Speltips:

Speltips: Södertälje SK draw no bet
Odds: 1,75
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, fredag 27 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: