11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Björklöven – Mora 13/11: UPPSKJUTEN MATCH!

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IF Björklöven dominerade totalt under säsongsinledningen, men har tappat lite på slutet i Hockeyallsvenskan. Kan man slå Mora IK den 13 november 2020?

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

HockeyAllsvenskan ser under den här säsongen ut att bli ett tvålagsrace mellan IF Björklöven och Timrå IK, som 13 spelade matcher in i säsongen dominerar totalt och redan har dragit ifrån övriga lag med en väldigt stor marginal.

Detta trots att man knappast är lagen som har spelat flest matcher, då BIK Karlskoga bland annat redan spelat 15 omgångar och flertalet av konkurrenterna står på 14 spelade matcher. Men trots det domineras alltså toppen av andra lag.

Anledningen är ganska enkel. Det här är de två bästa lagen i hela HockeyAllsvenskan och i dagsläget finns det en hel del som pekar på att man egentligen borde vara på SHL-nivå. Det hade känts mer rättvist.

Det är allra starkast i fallet IF Björklöven, med tanke på att man slog rekord i antalet poäng förra säsongen, men ändå inte ens fick chansen att spela sig upp till SHL. Slutspelsfasen av säsongen ställdes som bekant in och hela året var förkastat.

Det fanns en stor oro om att man skulle tappa merparten av sina tongivande spelare, men trots ett par tapp har man hittat ett sätt att ersätta spelarna och bygga en trupp som ser ut att hålla samma nivå som förra säsongen. Man kan inte blunda för att laget nu dominerar fullkomligt och att det i sig är mäkta imponerande.

IF Björklöven vinner igen

IF Björklöven föll faktiskt senast mot Tingsryd, efter förlängning, och förlorade för två omgångar sedan också borta mot Södertälje SK. Det gör att laget efter en dominant period plötsligt har inkasserat två förluster på sina tre senaste omgångar och kanske finns det lite oro inför den här matchen?

Mora IK såg ut att vara ordentligt på väg, men tappade totalt senast och föll igen om med hela 8-2 borta mot BIK Karlskoga. Detta efter två raka vinster, visserligen mot bottenlag.

Om det inte vore för att deras form är ganska svag vore det här ett ypperligt tillfälle för bortalaget att skrälla lite och ta poäng.

Mora IK +2,5 spelas ändå till 1,76 gånger smeten hos Betsson.

Jämför odds: