17 mars 2019 oskarshamn aik speltips shl hockeyallsvenskan

Speltips inför AIK – Almtuna IS 29/1: Bottenmöte

Det är ett bottenmöte som väntar i HockeyAllsvenskan mellan AIK Hockey och Almtuna IS på onsdagskvällen.

Annons:

Det är onsdag och alla som har ett öga på den svenska ishockeyn vet att det innebär full omgång från HockeyAllsvenskan. Det må vara den näst högsta serien i det här seriesystemet, men det är trots allt en serie med massor av intressanta lag, spelare och allra främst matcher.

I vårt ena speltips inför den här kvällen har vi valt att fokusera på det givna mötet – alltså seriefinalen mellan IF Björklöven och Modo Hockey. Det är en match som tveklöst kommer att bli väldigt underhållande, på ett eller annat sätt.

Men faktum är att det i andra änden av tabellen kan bli spänning också. Där ska den hopplösa jumbon AIK ta sig an Almtuna IS, två lag som man kan tycka hör hemma i HockeyAllsvenskan. Som det ser ut nu kommer dock AIK Hockey behöva kämpa hårt för att förnya sitt kontrakt.

Just nu ligger man nämligen toksist med hela 17 poäng upp till säker mark. På den platsen hittar vi Almtuna IS, som i sin tur bara har fyra poäng till godo ner till att också behöva kvala för att stanna kvar. Med andra ord är hoppet redan dött – vågar vi lova – för AIK Hockey men det lever för Almtuna IS. Det i sig bör göra den här matchen mer intressant för gästerna.

Annons:

Alltid täta matcher

Det här blir den fjärde gången bara den här säsongen som lagen gör upp och så här långt har det varit idel jämna matcher. Uddamålsvinst åt endera håll har varit receptet, ett recept som faktiskt går att härleda tillbaka till de fem senaste matcherna mellan lagen. Det är alltså två lag som spelar jämna, täta matcher mot varandra.

På sistone kan vi se en liten försiktig trend som pekar i positiv riktning för båda lagen. AIK tog en vinst borta mot Karlskrona HK, och tog även poäng hemma mot Västerås senast. Då förlorade man dock i förlängning. Det som är slående är dock att man lyckats göra lite mer mål nu på slutet. Väldigt ofta – allt som oftast för att vara ärlig – slutar det ändå med förlust.

Då ska man jämföra det med Almtuna IS, som tog en vinst efter förlängning borta mot BIK Karlskoga senast, men som föll med hela 0-5 hemma mot Vita Hästen matchen innan. Det är alltså målfester som varit temat på slutet.

Över 4,5 mål spelas till 1,81 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds: 1,81
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 29/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: