18 mars 2019 bik karlskoga västerås ik speltips hockeyallsvenskan shl

Speltips inför BIK Karlskoga – IF Björklöven 19/2: Toppmöte väntar

BIK Karlskoga och IF Björklöven är två av lagen som konsekvent under säsongen varit inblandade i toppen av Hockeyallsvenskan. Den 19 februari 2020 möts lagen i ett toppmöte.

  Spela på serieledarna hos Casumo!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är onsdag och fokus ligger precis som vanligt på denna veckodag på den hockeyallsvenska ligan. Det svenska seriesystemet i hockey är så ljuvligt uppdelat att vi kan se topphockey i stort sett varje dag i veckan – varannan dag i SHL och så varannan dag i Hockeyallsvenskan.

Det möte som sticker ut allra mest den här onsdagen spelas mellan BIK Karlskoga och IF Björklöven, två lag som tillhör toppen och två lag som har gjort så under hela säsongen i stort sett. Med det sagt har BIK Karlskoga hela 21 poäng upp till serieledarna just nu. Det säger ändå en del om den klasskillnad som finns mellan dessa båda lag.

Men samtidigt tillhör både BIK Karlskoga och IF Björklöven toppskiktet av en anledning. När vi nu går in i den avgörande fasen av grundserien är formen en så viktig faktor. Det är som bekant en färskvara och det lag som lyckats konservera och toppa formen i slutet av året kommer att ha en god chans att nå SHL.

Med det sagt har BIK Karlskoga haft det oerhört svårt i sina inbördes matcher mot IF Björklöven, och ser vi bara till den här säsongen har laget förlorat alla tre matcher. Det har dessutom varit med stor marginal. 3-6, 2-6, 1-5 läser resultatraden. Det är inget vidare facit för BIK Karlskoga att ha med sig.
Annons:

IF Björklöven är favorit igen

BIK Karlskoga har på slutet vunnit fyra av sina fem senaste matcher, varpå man kommer till det här mötet med gott självförtroende. Det psykologiska övertaget för IF Björklöven finns såklart närvarande efter fyra raka vinster i inbördes möten, men formen för BIK Karlskoga kan vara en faktor.

En annan faktor som kan tala för BIK Karlskoga är det faktum att man spelar på hemmais. Där har man varit starka under säsongen. Å andra sida föll man med 2-5 hemma mot IF Björklöven tidigare under säsongen. Det är alltså inte alltid det räcker för att prestera.

IF Björklöven tar sig till Karlskoga med fem raka vinster, och den senaste förlusten kom borta mot Modo Hockey. På hemmaplan är man som en maskin och mot lagen längre ner i tabellen tar man vinst efter vinst. Det är väl egentligen mot lag som BIK Karlskoga, alltså topplag, som man teoretiskt har en större chans att förlora. Eller risk. Eller ja, ni förstår vad vi menar.

Här tror vi att laget återigen kommer att visa att man är bättre. IF Björklöven att vinna (inklusive övertid) spelas till 1,61 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven inklusive övertid
Odds:  1,61
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, onsdag 19/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: