18 mars 2019 bik karlskoga västerås ik speltips hockeyallsvenskan shl

Speltips inför Björklöven – BIK Karlskoga 3/1: Hemmalaget i fokus

IF Björklöven har varit urstarka på hemmaplan under hela säsongen och gäller som favoriter inför mötet med BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan.

Annons:

Efter att mer än halva säsongen har spelats kan vi konstatera att serien har satt i Hockeyallsvenskan och att det nu finns en tydlig skiktning mellan toppen och lite längre ner i tabellen.

Två lag som har imponerat stort kommer nu att inleda det nya året med att spela en hejdundrandes match. IF Björklöven toppar som bekant den hockeyallsvenska tabellen, med BIK Karlskoga som närmast jagande lag.

Inför säsongen var det här två lag som kändes som osäkra kort, men det är tydligt att man redan under sommaren gjorde många rätt. Det har i sin tur lagt grunden till den här säsongsinledningen som har varit synnerligen god ur alla aspekter.

Som vanligt är IF Björklöven ett starkt hemmalag och den här säsongen har man även lyckats kombinera det med starka papper på bortaplan. Med en sådan kombination får man snabbt en stark poängskörd som gör att man nu har dragit ifrån i toppen av tabellen. Det kan man enkelt konstatera när man slänger ett öga på hur det ser ut just nu.

Annons:

Hemmalaget vinner

Det här blir tredje gången under säsongen som lagen gör upp och så här långt är idel vinster för Umeålaget som gäller. 6-3 på hemmaplan i oktober och sedan 5-2 på bortaplan i november gör att man har ett psykologiskt övertag med sig in till det här mötet. Det är också tydligt att man är ett något bättre lag än vad BIK Karlskoga är, även om skillnaderna är små.

Om vi ska vara helt krassa är det väl egentligen bara de inbördes mötena som har varit skillnaden mellan lagen så här långt. Som tabellen ser ut skiljer det sju poäng och totalt åtta mål mellan lagen. Det är med andra ord två oerhört jämna lag vid sidan om matcherna som spelats mot varandra.

Hur som helst kan vi konstatera att det i BIK Karlskoga finns det två spelare som sticker ut i form av Tor Immo och Fredrik Forsberg. IF Björklöven fortsätter att vara mer av en lagmaskin, med Joe Cannata (målvakten) som den kanske viktigaste enskilda spelaren. Han har en överlägsen räddningsprocent i ligan så här långt.

Här tycker vi att hemmaplansfördelen och de två tidigare mötena mellan lagen under säsongen får visa vägen. Det är givet att IF Björklöven gäller som favoriter igen.

IF Björklöven att vinna spelas till 1,83 gånger såsen. Då är det ordinarie tid som gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 3/1
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: