12 februari 2020 Modo Timrå Speltips

Speltips inför Modo Hockey – Björklöven 29/1: Tät seriefinal

IF Björklöven står som serieledare i Hockeyallsvenskan, men möter nu närmast jagande lag Modo Hockey på onsdagskvällen.

Annons:

Det är hockeyallsvenskt fokus som gäller på onsdagen och här har vi valt att dyka rakt in i det som tveklöst är hela dagens bästa hockeymatch. Det är Modo Hockey, som jagar i toppen, mot serieledande IF Björklöven.

På förhand har den här matchen det mesta som man kan önska. Det vore kanske än mer rafflande om det var lite färre poäng mellan lagen i tabellen, men om hemmalaget tar en vinst kommer man plötsligt att göra det här mer spännande. Då skiljer det plötsligt inte mer än fyra poäng upp.

Som bekant är det först i den hockeyallsvenska finalen senare under våren som det verkligen spelar roll hur det går. Men att skaffa sig ett psykologiskt övertag redan i grundserien gynnar såklart det vinnande laget. Med stor sannolikhet är det nämligen dessa båda lag som kommer att göra upp snart.

För övrigt är formen ganska god i båda läger, men makalösa +60 och +76 i målskillnad efter 40 spelade matcher. Imponerande.

Annons:

Joe Cannata i fokus

En sak som vi har återkommit till många gånger under den här säsongen är det faktum att serieledande IF Björklöven, som dominerat i stort sett hela grundserien, fortfarande inte har några individuella spelare som sticker ut i sin offensiv.

Det brukar annars vara standard att det lag som dominerar en serie också har ett par spelare som öser in poäng framåt, men så är alltså inte fallet just i IF Björklöven. Detta trots att man är ett lag som gör en hel del mål framåt.

Om det är någon spelare som sticker ut är det i stället målvakten Joe Cannata, som i för sig inte står riktigt alla matcher. Han står på fantastiska 94,12 procent i räddningsprocent hittills och är med det över två procentenheter bättre än närmast jagande målvakt. 817 räddningar på 33 matcher är i sig ett väldigt starkt facit. Det är som att man låter det komma skott mot honom med vetskapen om att han räddar de allra flesta.

Med det här i åtanke tror vi återigen på en tät historia här. På bortaplan är serieledarna lite mer restriktiva i sin egen offensiv, och defensivt är man alltid starka när det behövs. Det tror vi att man kommer vara nu också.

Under 5,5 mål spelas till 1,74 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 29/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: