12 februari 2020 Modo Timrå Speltips

Speltips inför Modo Hockey – Kristianstads IK 21/2: Solklart favoritskap

Allt annat än en komfortabel vinst för hemmalaget Modo Hockey i matchen mot Kristianstads IK vore direkt förvånande den 21 februari 2020.

  Spela Modo Hockey -2 (asian handicap) hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är fredag och för att avsluta veckan väntar åter ett gäng matcher i Hockeyallsvenskan. Just den här veckan tycker vi oss ha kunnat hitta spelvärde i många matcher, men har nu begränsat oss till två av mötena som i våra ögon sticker ut lite extra på förhand.

Ett givet möte att fokusera på spelas i Örnsköldsvik där hemmalaget Modo Hockey tar sig an Kristianstads IK. Det kan i enkla termer beskrivas som toppen mot botten. Det är ingen som helst kontrovers i att hävda klasskillnad mellan lagen, med stor fördel för Modo Hockey som det bättre laget. Något annat går inte att hävda, menar vi.

Modo Hockey har i för sig en bra bit upp till att kunna bli serieledare – hela elva poäng upp till IF Björklöven – men tack vare att man nu också passerat 100 poäng i tabellen är man given tvåa. Det är dock bara fyra poäng ner till Timrå IK, som också ser ut att sluta över 100 poäng. Faktum är att fyra lag kan sluta på över 100 poäng den här säsongen. Det säger en del om skiktningen som har skett.

Med det sagt ska sägas att Modo Hockey fortsatt att göra jobbet på sistone, och vi kan egentligen inte se någonting som pekar på att formen är på väg neråt eller åt annat håll åt uppåt. Det känns som att man är ganska stabila på en bra nivå, och har så varit hela året.

Annons:

Lång resa för skåningarna

Kristianstads IK kom upp som nykomlingar inför den här säsongen, och det var minsann en oro för många skåningarna huruvida klubben stod rustade för det här. Det är ingen hemlighet att Kristianstads IK varit en klubb med vissa ekonomiska bekymmer och trångmål på 2010-talet, men nu har man verkligen kraftsamlat när laget är uppe i andraligan.

Kristianstads IK ligger i för sig på kvalplats neråt, men har bara en poäng upp till Almtuna IS över strecket. Det blir den omedelbara målsättningen med resten av grundserien för KIK.

Det här blir totalt fjärde gången som lagen gör upp i Hockeyallsvenskan den här säsongen, och faktum är att det blir fjärde gången totalt i närhistorien som lagen gör upp. Samtliga övriga möten har vunnits av Modo Hockey och nästan ingenting pekar på att det är en trend som plötsligt skulle brytas.

Vi rekar Modo Hockey -2 (asian handicap) till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Modo Hockey
Odds:
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 21/2
TV:   –
Stream: 

 

Annons:


Annons: