29 mars 2019 oskarshamn timrå speltips kval shl kvalserien

Speltips Karlskoga – Timrå 29/12: Givet spel

Timrå IK radar upp sina vinster på löpande band och ser ut att gå mot nytt poängrekord i Hockeyallsvenskan 2020/2021. Nu väntar BIK Karlskoga.

Förra säsongen går till historien som den kanske allra märkligaste (och sorgligaste) någonsin i HockeyAllsvenskan. Det blev inte riktigt som någon hade tänkt sig och det sorgliga ligger i att man inte ens kunde färdigställa säsongen.

Det lag som imponerade allra mest förra säsongen var IF Björklöven, som med en vansinnig offensiv och ett starkt poängsnitt redan från start kunde koppla ett synnerligen starkt grepp om serieledningen. Det tog inte heller lång tid innan man hade skaffat sig så många poäng att det var tal om ett rekord.

Men faktum är att strax bakom fanns också ett annat lag, som dock hamnade i skymundan, men som också nådde upp till det som tidigare varit rekordnivåer. Timrå IK har också kunnat behålla sin stomme i laget, lagt till ett par unga spelare och har lyckats bibehålla motivationen. Och det får man nog se som det viktigaste.

Det känns inte konstigt att en hel del tappade suget lite förra säsongen, när säsongen blev som den blev, när säsongen sprack innan slutspelsfasen, och där den galna poängskörden inte belönades med någonting för varken IF Björklöven eller Timrå IK. Men hur som helst har Timrå IK lyckats bygga vidare på det fina fjolåret.

Den här säsongen är det istället Timrå IK som dominerar i toppen och med 59 poäng redan nu har man bra sikte på det där poängrekordet. Man har också ett fast grepp om serieledningen.

Klara favoriter igen

Förutom förra årets antagonist IF Björklöven får man konstatera att det är BIK Karlskoga som nu är laget som också imponerar i toppen. Laget har bara 16 poäng färre än Timrå IK och även om det låter väldigt mycket så här tidigt på säsongen är man trea i tabellen och det lag som förutom IF Björklöven ligger närmast Timrå IK i tabellen.

Med andra ord är det här en av säsongens svårare matcher på pappret. För egen del tror jag dock att det är till bortalagets fördel. I dessa tider kan det nog vara svårt att motivera sig, men att åka till Karlskoga för att möta BIK Karlskoga kräver ändå en bra insats och hög koncentration för gästerna. Det är precis vad man behöver.

Trenden är också väldigt fin och jämför man form kan man inte heller där blunda för att Timrå IK är ett rakt igenom bättre hockeylag.

Det här blir fjärde gången bara den här hösten som lagen spelar mot varandra och Timrå IK har föga förvånande vunnit samtliga tre matcher tidigare. Vad talar för att man inte gör det igen? Väldigt lite faktiskt.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,84 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,84
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: