16 mars 2018 AIK Oskarshamn speltips slutspelsserien Hockeyallsvenskan

Speltips Väsby – Kristianstad 5/10: HockeyAllsvenskan

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kristianstads IK är i mina ögon solklara favoriter borta mot Väsby IK i den hockeyallsvenska premiären den 5 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Förra säsongen var Kristianstads IK debutanter i den hockeyallsvenska kontexten och kunde stundtals verkligen störa alla lag. Men man har inte samma förutsättningar, och inte samma stora organisation, som flera andra mer klassiska hockeyklubbar.

Å andra sidan har Kristianstads IK fördelen av att kunna från en ganska stor, ganska välbärgad kommun som tidigare har fokuserat all sin sportenergi på handbollen. Där är som bekant IFK Kristianstad dominanterna inom svensk handboll, och det gör att många kanaliserar sitt sportintresse till handboll.

Men som bekant är hockey någonting helt annat, och inte sällan lockar det en annan typ av publik. Det har varit en fördel för Kristianstads IK, som inte heller har den någon vidare konkurrens från fotbollshåll. Damfotbollen har tappat, och herrfotbollen har aldrig varit på en särskilt hög nivå i den nordskånska staden.

Det gör att min känsla nu är att Kristianstads IK har alla förutsättningar att klara sig kvar här, och bygga vidare på den fina säsongen som man hade förra året.

Kristianstads IK slutade i för sig som nästjumbo till slut, efter att ha avslutat säsongen svagt, men under långa perioder visade man att man är ett fullgott hockeyallsvenskt lag. I slutändan hade man inte mer än sju poäng upp till tiondeplatsen exempelvis. Det var jämnt med andra ord.

Premiär mot Väsby IK

Under den här inledningen på säsongen ska det därför bli intressant att se vad Kristianstads IK kan göra för att bygga vidare på förra säsongen, och rimligen bör man ha fördelen av att nu ha erfarenheten från den här nivån.

För det är ett steg att ta när man kommer upp. Det återstår att se om en liten klubb som Väsby IK har vad som krävs för att kunna mäta sig på den här nivån.

Det känns deppigt att man nu får göra det inför folktomma läktare, men kanske kan det vara en fördel för de lite mindre lagen? Det återstår helt enkelt att se under inledningen på den här säsongen.

Men min känsla är att Kristianstads IK har fördelen av sin erfarenhet, och jag tror att man öppnar premiären och säsongen med en vinst.

Kristianstads IK draw no bet spelas till 1,85 gånger såsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos william hill – Få upp till 100 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kristianstads IK draw no bet
Odds: 1,85
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 5 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: