1 november 2018 vancouver canucks chicago blackhawks speltips nhl

Speltips Vancouver Canucks – St Louis Blues 22/8

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

NHL-slutspelet är igång i full prakt, och slutspelsmötet mellan Vancouver Canucks och St Louis Blues går in i sin avgörande fas den 22 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har spelats fem matcher i slutspelsserien mellan Vancouver Canucks och St Louis Blues, och det innebär såklart att det ska till att avgöras här och nu, eller åtminstone väldigt snart. Efter fem spelade matcher är det Vancouver Canucks som sitter i förarsätet.

Vancouver Canucks inledde serien med att vinna två raka matcher, men förlorade sedan två gånger om därefter. Senast reste man sig åter, och vann med uddamålet efter en tät historia. Det är för övrigt ett återkommande tema i den här matchserien, som har känts jämn sedan första start.

Om vi ser till grundserien är det dock imponerande av Vancouver Canucks att mäkta med att stå upp så bra, och att man nu alltså bara en vinst från nästa slutspelsrunda. Då tog man inte mer än 78 poäng och behövde alltså spela kvalrundan för att nå slutspelet.

St Louis Blues däremot imponerade enormt, och slutade tvåa i den totala tabellen med 94 inspelade poäng. Det går minsann inte att skoja bort. Men det spelar å andra sidan ingen roll inför slutspelet – om man inte fortsätter att prestera.

En jämn historia till

Det som verkligen oroar i Vancouver Canucks är att man har en lång skadelista inför den här matchen, och det är ett par nya skador som har uppkommit under det som faktiskt varit ett ganska fysiskt tufft slutspel. Det kan också ha att göra med att spelarna, både i Vancouver Canucks och i alla andra lag i NHL, inte spelat skarpa tävlingsmatcher eller ishockey överhuvudtaget på väldigt lång tid. Det gör att det blir en omställning att gå in i full fart, och spela matcher som verkligen gäller allt ganska direkt.

Inför den här matchen saknar man Josh Leivo, som varit borta med en knäskada länge. Dessutom är svensken Alexander Edler tveksam till spel efter en öronskada (!) och det vore ett avbräck. Men troligen kommer han att försöka spela. Tyler Myers och Toffoli kommer till spel, och man ska inte heller stressa tillbaka Michel Ferland i spel efter att han dragit på sig en hjärnskakning.

Det är inte ett fullt så ansträngt avbräcksläge i St Louis Blues, som ser ut att sakna bland annat Jay Bouwmeester, som har hjärtproblem som gör att han inte spelar mer den här säsongen. Om det vill sig illa spelar han inte mer ishockey överhuvudtaget. Dessutom är Vladirmir Tarasenko fortsatt tveksam med sin axelskada, medan Alexander Steen är uppsatt som osäker inför matchen. Angivet skäl finns inte, men det vore ett tråkigt avbräck.

Det är alltså ett par tunga spelare som missar matchen för båda lagen, och det är inte helt lätt att försöka vikta dessa avbräck mot varandra. Men klart är i alla fall att man hade önskat att ha fler spelare tillgängliga i båda läger.

Under 5,5 mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Casumo. Nu känns det som att lagen inte tar några onödiga risker när allt kan avgöras. Det kommer att påverka matchbilden, som nog inte blir fullt så öppen.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Casumo
Spelstopp: 03:45, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: