12 februari 2019 capitals kings speltips nhl stanley cup

Speltips Washington Capitals – Boston Bruins 9/8

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Washington Capitals och Boston Bruins har båda förlorat sina två inledande matcher av round-robin – seedningsserien inför det stundande Stanley Cup- slutspelet. Båda lagens matcher har varit målsnåla och en hel del talar för att det kommer fortsätta på det viset.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet.. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Boston Bruins har genomgående sett väldigt starka ut i grundserien där man ganska klart vann Eastern Conference. 100 poäng på 70 matcher kammade man hem, vilket gör att man rankas som NHL bästa lag inför det kommande slutspelet.

Men det var nu cirka fem månader sedan som grundserien avbröts och avslutades på grund av corona-epidemin och sedan omstarten har man inte övertygat på samma sätt som tidigare.

Man inledde round-robin, som seedningsserien där de topprankade lagen gör upp för att positionera sig inför slutspelet kallas, med att förlora med 4-1 mot Philadelphia Flyers. I den efterföljande matchen som spelades i onsdags föll man mot Tampa Bay Lightning med 3-2.

Washington Capitals slutade trea i Eastern Conference, 10 poäng efter rivalen från Boston, och har också de åkt på torsk i sina två inledande matcher. Precis som Boston har de ställts mot Tamba Bay och Philadelphia där man förlorade efter straffar mot de förstnämnda (matchen slutade 2-2 efter tre perioder) och med 3-1 mot de sistnämnda.

Fortsatt målsnålt i round-robin

En tydlig trend vad gäller de här round-robin-matcherna är att det överlag har varit ganska målsnålt. Även om resultaten har betydelse vad gäller kommande motstånd och hemmaplansfördel i det kommande Stanley Cup-slutspelet så är det tydligt att dessa möten inte är på liv och död i bemärkelsen att något lag kommer att åka ur.

Det handlar mer om att positionera sig, att stå upp och visa sig stark men samtidigt undvika skador. Därför är det också svårt att bedöma var lagen står, men utan tvivel så har vi att göra med två väldigt bra hockey-lag i det här mötet som båda mycket väl kan tänkas gå hela vägen.

Boston Bruins är knappa favoriter enligt oddssättarna, förmodligen främst tack vare sin prestation i grundserien. Ser man enbart till vad lagen har presterat i de två senaste matcherna är det nog snarare en knapp fördel för Nicklas Bäckströms Capitals.

Hursomhelst så har det gjorts 5 mål eller färre i samtliga 4 matcher som de här två lagen har varit involverade i. Mycket pekar därför mot att vi kommer få se en jämn match mellan två bra lag som tar ut varandras styrkor och svagheter och spelet blir således att det kommer bli under 5.5 mål även i det här mötet. Det spelas hos Unibet till 1,96 gånger krämen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,96
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00, söndag 9 augusti
TV: 
Stream: