18 april 2019 färjestad djurgården speltips shl

Speltips Färjestad – Linköping 8/10: Bottenmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL är tillbaka och de forna storklubbarna Färjestad och Linköping ser nu ut att gå inför en säsong med bottenstrid i sikte. Vi rekar den 8 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Full omgång gäller som vanligt på SHL-torsdagar och ett möte som man inte kan blunda för är det som spelas i tabellens nedre regioner mellan Färjestad och Linköping, två lag som på 00-talet tillhörde toppstriden år efter år.

Det gäller såklart att inte fastna för mycket i hur förra säsongen såg ut, med tanke på att trupperna i stora stycken är annorlunda inför det här året, och att många lag har tvingats eller velat renovera för att sätta en ny edge på laget.

Men i vissa fall har det också inneburit att man tappat lite i slagkraft, och min övertygelse är att Färjestad den här säsongen inte håller samma klass som förra året, då man faktiskt var ett riktigt bra, svårspelat lag.

173 gjorda mål på 52 omgångar förra året var ett bevis på att man var tunga att stå emot, och att FBK till slut hamnade som tvåa bakom Luleå Hockey vittnar också om att man var ett lag som hade kunnat slåss om SM-guldet hela vägen in i mål om det inte vore för att slutspelet ställdes in.

Men den här säsongen har man öppnat direkt svagt, och ligger nu fast cementerade i bottenstriden efter fem spelade omgångar. Det är mycket kvar som ska spelas, men visst är det lite oroväckande att konstatera detta?

Målspelet hämtas

Färjestad har efter fem spelade omgångar alltså bara tagit en enda vinst, och den kom först efter straffläggning borta mot Växjö Lakers i den andra omgången. Därefter har man ånyo tre raka förluster, och förlorade inte minst hemma mot Malmö Redhawks med 2-4 i den senaste omgången. Trenden är alltså inte lovande.

Linköping må bara ha tre poäng efter fyra omgångar, men det finns tendenser i spelet som inte alls är så illavarslande som i Färjestad. Redan nu har man gjort det bra i flera matcher, med fyra gjorda mål framåt (under ordinarie tid) i tre av sina fyra senaste omgångar. Det säger en hel del om att man har prickat rätt i formen.

Just nu har Linköping också två raka vinster mot Färjestad att gå på, och kanske kan man ha det som grund inför den här drabbningen. Räkna iskallt med att bortalaget tänker göra sitt för att vinna den här matchen.

Över 5,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 8 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: