21 mars 2017 Frölunda Skellefteå speltips SHL

Speltips Frölunda – Växjö Lakers 15/10: En hemmamaskin

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Frölunda har inte förlorat hemma mot Växjö Lakers i SHL sedan januari månad 2018. Nu möts lagen torsdagen den 15 oktober 2020 och vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Frölunda klev in i den här säsongen som en av favoriterna, precis som man brukar göra. Roger Rönnberg har med sig ett starkt lagbygge även till den här säsongen, och även om det kanske inte är samma höjd som för ett par säsonger sedan finns där en grundstabilitet som många andra lag och klubbar saknar.

Det hela personifieras väl egentligen allra bäst av lagkaptenen Joel Lundqvist, som faktiskt förlängde sitt kontrakt häromdagen. Det är alltså en spelare som vi kommer att få fortsätta att se i SHL framöver. Det är väldigt roligt för oss, och väldigt roligt för Frölunda. Med honom kommer man alltid vara ett svårpasserat lag, det är min känsla.

Nu fanns det säkert några som hopplöst drömde om att han skulle återförenas med sin bror Henrik Lundqvist i Göteborg, men King Henrik är som bekant klar för Washington Capitals efter att blivit utköpt från sitt kontrakt med New York Rangers.

Men med det sagt har Frölunda ett väldigt starkt lag och ser ut att ha prickat formen bra direkt under inledningen. Man ligger just nu tvåa i tabellen och precis som förra säsongen tror jag att man på ett eller annat sätt kommer att glida med där i toppen.

Till slut halkade man faktiskt ner som sjua under förra året, men poängmässigt var det inte mer än sju poäng upp till andraplatsen den gången. Därmed gällde man som en outsider, som vanligt, inför det inställda slutspelet.

Växjö Lakers får det tufft

För ett par säsonger sedan tog Växjö Lakers svensk ishockey med storm och vann två snabba SM-guld, men efter det har man inte riktigt gått att känna igen. Förra säsongen slutade man tia, och skulle därmed spela åttondelsfinal i slutspelet, men säsongen kändes egentligen sämre än så.

I år har Växjö Lakers öppnat med att ta nio poäng på sex matcher och har därmed hakat på ganska bra i den övre delen av tabellen. Men det känns inte som att man har samma höjd i laget som tidigare år. Detta trots att backstjärnan Joel Persson valt att återvända från USA.

Frölunda är och förblir ett starkt hemmalag. Växjö Lakers har inte vunnit på göteborgsk mark sedan januari 2018 och min känsla är att man åker på däng även den här gången.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,96 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,96
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 15 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: