Speltips inför Färjestad – Linköping 2/1: Vinst – trots skador

Färjestad gäller som givna favoriter hemma mot Linköping i torsdagens enda möte i SHL.

Annons:

Efter att hockeypubliken stökat runt på nyårsafton och vilat sig i form på nyårsdagen är det åter dags att slå sig ner i tv-soffan för lite härlig SHL-hockey. Det spelas däremot bara en match på torsdagskvällen och det mötet kommer att avgöras i Karlstad.

Där ska hemmalaget Färjestads BK försöka bryta sin negativa trend med förlustmatcher när man nu möter bottenlaget Linköpings HC på hemmaplan. Allt annat än en vinst här vore en ordentlig missräkning med tanke på lagets förmåga att prestera i vissa stunder.

Just nu står man på tre raka matcher utan vinst och det såg inte bra ut senast mot Skellefteå AIK. Men samtidigt hade man en fin trend innan det och en tabellposition som fortfarande ger ett bra utgångsläge i slutspelet gör att vi inte är särskilt oroliga.

Då är det värre för Linköpings HC som trots ett enkelt spelschema på slutet faktiskt inte tagit någon vinst på fyra raka matcher och därmed tappat ytterligare mark i botten. Nu ligger man på plats nummer 12 och har bara någon poäng ner till jumboplatsen. Prekärt utgångsläge minst sagt.

Annons:

Michael Lindqvist knäskadad

En stor anledning till att Färjestad har öppat säsongen så otroligt starkt är att man har flertalet offensiva spelare som har presterat på hög nivå. Det är spelare som ensamma har kunnat vinna matcherna åt laget och som gjort det enkelt att ta tre poäng även när kollektivet har en lite sämre dag.

En sådan spelare är Michael Lindqvist, som med sina 13 mål är den bästa målskytten i hela SHL under säsongsinledningen. Det som är trist just nu är att forwarden dragit på sig en skada i ena knät och som det som ser ut nu kommer han inte att spela på flera månader. Det är ett tungt tapp för SHL som liga, men ett ännu större tapp för Färjestad som lag.

Men trots att han inte är med i mötet med Linköping bör hemmalaget gälla som solklara favoriter och allt annat än en vinst för Färjestad vore förvånande. Linköping har varit i botten under hela säsongsinledningen och lär stanna där ett bra tag till som det ser ut.

Färjestad att vinna spelas till 1,47 gånger såsen hos Unibet. Då är det speltips under ordinarie tid som gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestads BK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,47 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, torsdag 2/1
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:


Annons: