Speltips inför Frölunda – Färjestad 18/1: Rivalmöte i SHL

Frölunda mot Färjestad är som alla vet ett stort rivalmöte inom svensk ishockey. Nu möts lagen igen.

Annons:

Det är lördag och den som har sina helgrutiner klara för sig vet förmodligen att det alltid spelas många matcher från SHL just på lördagar. En match brukar ryckas ut och sändas på mer öppna kanaler i form av TV4. Det är den matchen som blir lite av omgångens, eller helgens, huvudmatch.

Just den här helgen är det matchen mellan Frölunda och Färjestad som är den speciella matchen. Det blir ett möte som kommer att bjuda på underhållning – det har vi gjort oss vana vid när lagen gör upp.

Det här har också blivit lite av ett derby, åtminstone i klubbarnas egen kommunikation, och det sätter sin egen krydda på det hela. Att det historiskt är två av landets bästa ishockeyklubbar gör ju sitt till för att sätta saker och ting på sin spets.

Det här blir faktiskt sjätte (!) gången bara under den här säsongen som lagen gör upp. Det har spelats två matcher i SHL och två i CHL tidigare. Det har varit idel intressanta matcher, med minst fem mål i samtliga matcher. I CHL var det Frölunda som gick vidare efter att man vände 6-3 till vinst med hela 8-2 på hemmaplan i returen.

Annons:

Formen talar för bortalaget

Det man kan konstatera av matcherna hittills den här säsongen är att hemmalaget alltid varit starkare. När Färjestad spelat på hemmaplan har man vunnit med tre måls marginal och när Frölunda varit hemmalaget har marginalerna varit minst lika stor.

Det är såklart ingen slump, men det sätter också hemmaplansfördelen i lite märkligt rampljus. Faktum är att det inte är en fullt så stor fördel att spela på hemmaplan i ishockey, speciellt inte i det här skedet av säsongen. Därför tänker vi tona ner betydelsen av det just den här gången.

Frölunda kommer till matchen efter 5-1 (FÖRLUST) borta mot IK Oskarshamn senast. Det var en ordentlig smäll efter att man vänt på underläget i CHL-semin mot Luleå Hockey bara dagarna innan. Det gick nog inte att ladda om rent mentalt. Vi tror att det finns en stor risk att laget nu åker på sin femte (!) raka förluster i SHL.

För Färjestad har god form. Man föll borta mot Brynäs senast, efter förlängning, men har i övrigt bara vinster under 2020. Det har varit en stark inledning på året och det finns ingenting som talar för att den trenden ska brytas. Här tycker vi att det finns bra spelvärde på gästerna – just eftersom spelbolagen håller Frölunda som favoriter.

Färjestad draw no bet spelas till 2,35 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad draw no bet
Odds: 2,35
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:15, lördag 18/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: