Speltips inför IK Oskarshamn – HV71 30/1: Målspel i SHL

IK Oskarshamn har gjort fina resultat på slutet och skulle kunna skrälla hemma mot HV71 i SHL.

Annons:

Det är torsdag och fullt fokus på svensk ishockey som gäller. Om det är någonting man kan räkna med är att det på torsdagar alltid spelas intressanta matcher från det som fortsatt är den hetaste ligan i Europa – SHL.

Just den här torsdagen väljer vi att fokusera på ett antal matcher som vi tror riskerar att falla lite i glömska. Det relevanta för oss är som ni vet alltid att spelvärdet finns det, och det kan man lugnt säga om matcherna som vi nu fokuserar på.

I det ena mötet ska vi se om bottenlaget IK Oskarshamn kan streta emot och göra resultat mot HV71. Som det ser ut i SHL-tabellen vore det klokt att göra så. Just nu har man nämligen fem poäng upp till Linköping och säker mark. Som det ser ut just nu ska man alltså spela kvalserien för att säkra nytt kontrakt.

Det finns många orosmoment med det här laget, men det stora problemet är främst att man släpper in för många mål. Med -45 i målskillnad finns det inget lag i hela serien som har en sämre plus-minus-statistik. Det är såklart ingen slump.

Annons:

Ett målspel hämtas

Men det finns faktiskt en viss positiv trend att försöka luta sig mot om man är hemmalaget här. Senast vann man med hela 5-3 borta mot Skellefteå AIK och visade återigen prov på att man är ett lag med en offensiv värd att nämna.

Dessutom har man med sig en 5-1-vinst från hemmamötet med Frölunda för knappa två veckor sedan. Med andra ord har man i närtid visat att man kan slå topplagen, och dessutom göra en hel del mål.

HV71 då? Jo, laget har gjort tolv mål på sina två senaste matcher och ser ut att ha prickat någon hysterisk formtopp precis nu på slutet. Det är lovande inför en tuff bortamatch nere i Småland.

Här är vår känsla att båda lag har en fin offensiv trend och då bör målspelen vara kloka.

Över 4,5 mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 30/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: