3 APRIL 2019 LEKAND MORA SPELTIPs shl

Speltips inför Linköping – Leksand 13/2: Är det lite form vi ser?

Linköpings HC är rättmätiga favoriter inför torsdagens möte med Leksands IF i SHL.

  Spela Inter att vinna till oddset 2,05 hos Bwin!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

SHL-torsdag står på schemat och ett möte som man inte får glömma bland alla spelas i Linköping, där hemmalaget LHC tar sig an Leksands IF i en väldigt viktig match i botten. Det här är lite sista chansen för Leksand, är vår känsla.

Det finns mycket att säga om den här säsongen, men att det skulle ha varit en bra sådan för lag som Linköping och Leksand är totalt motsatt sanningen. Det går inte att beskriva det här året som någonting annat än en besvikelse för båda lagen.

Som det ser ut just nu kommer både Linköping och Leksand att behöva slåss i toppen, och inte spela något slutspel till våren. Det är en stor missräkning inte minst för klassiska Linköping, som varit ett givet slutspelslag under stora delar av 2000-talet.

Faktum är att Linköping bara har sex poäng upp till en slutspelsplats – tacka vet vi systemet med tio slutspelslag – men det ska ganska mycket till för att man ska ta sig ikapp och förbi Växjö Lakers.

Annons:

Leksand räcker inte till

Inför den här matchen är det Leksand som gäller som jumbo i SHL och med 34 inspelade poäng har det här inte varit en bra säsong. Just nu har man tio poäng upp till säker mark, där vi alltså hittar Linköpings HC.

Med andra ord är det här en bra chans för Leksand att ta in poäng på den närmsta, tydliga konkurrenten om ett nytt kontrakt. Om man vill beskriva situationen med andra ord kan man kalla det här sista chansen.

Om det ska bli en vår utan kvalspel för att säkra nytt SHL-kontrakt behöver Leksand med stor sannolikhet vinna här. En förlust skulle innebära att säsongen i stort sett är död redan nu – vågar vi hävda. Då är det 13 poäng upp. Det vore makalöst om man kunde vända på det mot bakgrund av hur man sett ut.

Linköpings HC har faktiskt ganska fin form på slutet, och vann mot Frölunda på bortaplan senast. Med tre vinster på sina fyra senaste tror vi helt enkelt att laget är för bra här.

Linköpings HC vinner (ordinarie tid) spelas till 1,85 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Linköping vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,85
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: