Speltips inför Örebro – Luleå 23/1: Toppmöte i SHL

Luleå Hockey åker till Behrn Arena som klara favoriter, men det är inte det speltips som vi tar fasta på inför matchen mot Örebro HK i SHL.

Annons:

Det är torsdag och alla som håller koll på svensk ishockey vet att det innebär full omgång i SHL. Det spelas alltså parallella matcher samtidigt som ett bra sätt att reta aptiten lite inför helgen. Ett möte som sticker ut spelas mellan Örebro HK och Luleå Hockey.

En viktig sak att notera inför den här matchen är såklart det faktum att Luleå Hockey nu sakta men säkert skaffat sig ett litet försprång i toppen av SHL. Det gör förmodligen att man har lite andrum och kan slappna av lite mer, men det är också en indikation på att man trots allt är det bästa laget i serien.

Det har inte minst visat sig på slutet när man verkligen fått ordning på sin offensiv och öst in mål. Sju mål borta mot Rögle BK följdes upp med 6-3 hemma mot HV71. Det var precis vad man behövde efter det snöpliga uttåget i Champions Hockey League.

Hur som helst kan vi enkelt konstatera att saker och ting går i rätt riktning för det här laget, som snarare blir svårare och svårare att stoppa nu när man också blivit ett väldigt starkt lag i offensiven.

Annons:

Örebro kan streta emot

Med det sagt är det alltså rimligen bortalaget som gäller som någon slags favoriter inför matchen, men vad vi kan vänta oss är att topplaget Örebro HK fortsätter att göra det bra på hemmaplan. Där har man varit svåra att slå rakt igenom hela året och det kommer inte att förändras nu.

En sak värd att notera är att laget hade en lång trend med idel vinster under 2020 innan förlusten hemma mot Rögle BK senast. Att man släppte in fem mål där är en indikation på att det finns saker att jobba på i defensiven. Det kommer att bli en tuff utmaning att nu göra det bättre mot ett erkänt starkt Luleå Hockey.

Därför riktar vi in oss på ett målspel från den här matchen. Med två erkänt starka offensiva lag och defensiver som kanske är lite skakiga för närvarande är det läge att hålla koll på överspelet.

Över 4,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: