Speltips Luleå – Leksand 22/10: Klasskillnad

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Luleå Hockey är det mest homogena laget i SHL den här säsongen också. Den 22 oktober 2020 gäller man som favoriter mot Leksand.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

När lagen runt om i SHL nu har spelat mellan sju och nio omgångar kan man snart säga att spelet, tabellen och rankingen mellan lagen har börjat sätta sig. Det går åtminstone att hitta tydliga mönster och indikationer på vilka lag som kommer att tillhöra vilka delar av den här SHL-tabellen.

Där kan man snabbt konstatera att Luleå Hockey även den här säsongen är ett lag för toppstriden, och jag skulle inte bli förvånad om det är norrlänningarna som även den här säsongen toppar grundserien när den ska summeras. Skillnaden den här säsongen är förhoppningsvis att man får chansen att visa upp sig i slutspelet också.

För som bekant blev slutspelet förra säsongen inställd när corona svepte över världen och det som såg ut att vara ett givet guldlag i Luleå Hockey fick aldrig chansen att leva upp till förväntningarna. Bittert. Det lär göra att det finns en oerhört revanschlusta i och kring laget inför det här året. Konstigt vore annars.

Inledningen på säsongen är också stark med 19 poäng på åtta omgångar. När man har ett snitt på en bra bit över 2 poäng per match har man gjort det bra. Det måste man ta och konstatera.

Än så länge har dock inte rycket kommit, och man kommer behöva gå in i ett starkt svep med matcher för att kunna göra det. Hemma mot Leksand tror jag att man kan ta nästa sån viktiga trepoängare för att skaffa sig andrum.

Leksand är stabilare i år

Det blev uppenbart förra säsongen att steget upp till SHL fortfarande är stort och Leksand hade under perioder stora problem med att stå emot de mer etablerade lagen. Men den gången räddades man möjligen av att slutspelsfasen av säsongen ställdes in.

I år har man gjort ett par starka värvningar, byggt om truppen något och kalibrerat hela sitt sätt att spela för att det nu ska passa lite bättre i SHL. Det ser än så länge ut som att man har fått ganska bra styr på det.

Efter nio spelade matcher står man på elva poäng, och har nu hittat en förmåga att vinna täta matcher. För att undvika bottenstriden behöver man fortsätta på den inslagna vägen. Det är kanske inte borta mot Luleå Hockey som man ska ta sina poäng och ärligt talat tror jag inte att man gör det heller. Det är ett lite för stort steg upp.

Luleå Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Luleå Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,60
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: