Speltips Malmö Redhawks – Rögle 10/11: Skånederby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Skånederby utan fyllda läktare? Ja, det blir fallet tisdagen den 10 november 2020 i SHL när Malmö Redhawks gästas av Rögle BK.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det går att säga mycket om Malmö Arena och hemmamatcherna för Malmö Redhawks, men om vi ska se helt nyktert på situationen kan vi snabbt konstatera att det är ganska sällan som man faktiskt har fullt hus ute på Hyllie.

Men det spelas alltid derbyn mot Rögle BK och det är matcher som generellt sett lockar storpublik till Malmö Arena. Det brukar också bli intensiva, härliga matcher med många mål och en öppen ishockey som i sig lockar publiken tillbaka till läktarna i kommande omgångar.

När det nu är dags för ett nytt Skånederby blir det dock utan publik och läktarna kommer att vara i stort sett tomma när Rögle BK åker söderut för att spela mot bottenlaget Malmö Redhawks.

Det här är första gången för säsongen som lagen gör upp och det gör det aningen svårt att veta precis vad man ska förvänta sig, och hur de står i förhållande till varandra. Men baserat på säsongsinledningen i övrigt kan vi enkelt konstatera att det är Rögle BK som är det hetare laget från Skåne.

Det har i för sig varit en tydlig trend på senare år. Förra säsongen vann Malmö Redhawks exempelvis ingen av matcherna utan fick se Rögle BK gå segrande ur striden i samtliga fyra matcher. Det är ingen slump utan ett klart maktskifte som vi nu bevittnar.

Malmö Redhawks räcker inte

Så sent som i förrförra omgången fick Malmö Redhawks äntligen ta en vinst, i för sig efter övertid, när man spelade hemma mot Skellefteå AIK, men om vi bortser från den matchen har inledningen på säsongen varit ett haveri i stora mått.

Det här är ett Malmö Redhawks som inte har fått saker på plats och det känns inte som att truppbygget har vad som krävs för att enkelt säkra en ny säsong i SHL.

Åtta poäng på elva matcher är ett riktigt svagt facit och man har dessutom snittat långt mer än tre insläppta mål per match. Då säger det sig själv att man får väldigt svårt att vinna sina matcher.

Rögle BK snittar däremot långt över två poäng per match, bäst av samtliga lag, och kommer att gå upp i serieledning vid en vinst här.

Rögle BK vinner (inklusive övertid) spelas till 1,60 gånger smeten hos bet365.

Jämför odds: