29 mars 2019 malmö redhawks speltips frölunda shl

Speltips Rögle – Malmö Redhawks 17/12: SHL-derby

Skånskt derby väntar i SHL torsdagen den 17 december 2020 när Malmö Redhawks spelar borta mot rivalerna Rögle BK.

För bara några säsonger sedan rådde det ingen som helst tvekan om vilka som var ledande inom den skånska ishockeyn och med det nya arenabygget hoppades Malmö Redhawks på att inte bara cementera sin ställning regionalt och lokalt, utan framför allt ta en ledande position på ett nationellt plan.

Nu ett antal år senare kan vi enkelt konstatera att så inte har blivit fallet och det finns en hel del saker som inte har fallit på plats i den sydskånska klubben. Men att förutsättningarna att utvecklas och ta det hela till nästa steg finns där, latent, det vet egentligen alla om.

Inledningen på den här säsongen var direkt bedrövlig och det var många som efter tiotalet spelade matcher flaggade för att Malmö Redhawks var illa ute. Men det kunde man ana redan i somras när renoveringen av spelartruppen inte föll ut som man hade hoppats på och där man blev av med flera tunga pjäser.

Tack och lov för Malmö Redhawks del är formen på klart uppåtgående och tack vare flera starka trender på slutet har man ätit ikapp avståndet som fanns uppåt en del. Nu har man faktiskt till och med en slutspelsplats inom räckhåll, även om laget i skrivande stund ligger på kvalplats neråt.

Rögle BK har något stort på gång

Redan förra säsongen blev det uppenbart att Rögle BK har någonting stort på gång. Det har varit en medveten satsning som klubben har gjort, med start på ett organisatoriskt plan, och som nu verkligen har smittat av sig nere på isen.

Nu dominerar man faktiskt svensk hockey för tillfället och har fina 48 poäng på 22 spelade matcher, med en makalöst fin målskillnad på +26. Möjligen är det inte en målskillnad som får stolarna att välta runt om i landet, men relativt sett är den extremt starkt den här säsongen, när närmast jagande lag har +18 i målskillnad, med två matcher fler spelade.

Fem raka vinster i derbyn gör att Rögle BK måste gälla som favoriten på förhand här, men tack vare tre raka vinster har Malmö Redhawks skaffat sig lite respekt på förhand. Om det vore på hemmaplan tror jag att man hade haft ett ännu mer gynnsamt slagläge. Men frågan är om man inte kan ta det här hela vägen till förlängning? Jag tror på en tät match och då är det raka krysset enormt spelvärt.

X (oavgjort) spelas till 5,40 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 5,40
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: