Speltips inför Leksands IF – Färjestad 5/3: Rimlig klasskillnad

Allt annat än att Färjestad gäller som stor favorit borta mot Leksands IF är såklart oerhört förvånande inför det att lagen möts torsdagen den 5 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

SHL-torsdag står återigen på schemat och det går inte att ta miste på spänningen inför avslutningen på säsongen. Det här blir en kväll som kan få stor inverkan på resten av säsongen, inte minst vad gäller positioneringen inför slutspelet.

Det väsentliga för många lag just nu är inte att säkra sina slutspelsplatser – det är nästan bestämt redan nu hur dessa kommer att fördelas – utan att på olika sätt skaffa sig ett bra utgångsläge inför avgörandet. Kom ihåg att det lag som slutar längst upp exempelvis har fördelen av att spela merparten av matcherna på sin egen hemmaplan genom slutspelet.

Men slutspel behöver man sannerligen inte bekymra sig om i Leksands IF – som däremot kommer att behöva förlänga sin säsong med kvalserien. Det är den vägen man behöver säkra nytt SHL-kontrakt och som det ser ut nu kan det bli tufft.

Det har i för sig trillat in ett par okej resultat på slutet – och senast tog man matchen borta mot Malmö Redhawks till förlängning – men formen är generellt sett inte bra och hela säsongen är ett kvitto på att steget upp till SHL är ganska stort.

Annons:

Enkelt att välja sida

Om vi ser till tidigare möten under säsongen har dessa varit målrika och vi har faktiskt fått se ett Färjestad som inte kunnat dominera som man vill. Med det sagt har man vunnit samtliga tre tidigare möten och har rimligen ett stort psykologiskt övertag på sin motståndare här. Någonting annat vore konstigt med tanke på den uppenbara klasskillnad som varit.

Under stora delar av hösten var FBK helt dominanta och man kände nog att det här kunde bli ett lag som sopade hem hela grundserien. Men just den dominansen har lugnat sig något på slutet, och i takt med skador har man försvagats en aning.

Men med allt det sagt är FBK fortsatt ett klart bättre lag än Leksands IF, och för att positionera sig inför slutspelet behöver man vinna. Då ser man nog till att göra det nu. Det är dags för tre poäng igen.

Färjestad vinner (ordinarie tid) spelas till 1,90 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:
Bolag: Unibet
Spelstopp:
TV:   
Stream:   

 

Annons:


Annons: