maj 2018 hockey vm speltips finland 2018

Speltips JVM: Finland – Slovakien 30/12: Dominans igen?

Finland har två raka vinster utan att ha exploderat hittills. Är det dags för en storseger mot Slovakien i JVM 2021 den 30 december?

Det finns många som menade på att det här inte skulle bli ett JVM att minnas eller bry sig om, med tanke på rådande restriktioner och det faktum att många landslag inte har kunnat förbereda sig på samma sätt som ett vanligt år.

Men än så länge måste man påstå att det här snarare varit ett minst lika underhållande år som vanligt, med många starka matcher, väldigt jämna grupper och i mina ögon ingen solklar favorit som måste ta hem det.

Kanada är såklart favorit – och kanske en ganska solklar sådan – men det är inte så att laget känns omänskliga eller helt omöjliga att slå.

Som vanligt i dessa sammanhang gäller Finland som en liten outsider och med två raka vinster har man skaffat sig en okej buffert inför fortsättningen. En vinst mot Slovakien hade varit precis vad man behöver för att säkra minst andraplatsen i gruppen.

Slovakien har två raka förluster, men har stretat emot okej mot både Tyskland (uddamålsförlust) och Kanada, där man förlorade med 1-3.

Fördel Finland

Det är långt ifrån första gången som dessa båda lag spelar mot varandra i JVM-sammanhang och på något makalöst sätt har man lyckats hamna i samma grupp i samtliga JVM-turneringar sedan 2013 – förutom den 2016. Det får man ta och reagera på.

Det man måste ha med sig är att Finland vunnit samtliga matcher sedan 2015 och att man därmed har fyra raka segrar mot Slovakien. Det är ingen slump. Faktum är att laget också har gjort 26 mål på dessa fyra matcher och egentligen varit fullkomligt dominanta.

Det är kanske det som allra tydligast talar för finsk vinst här, men slovakerna kan säkerligen streta emot okej.

Slovakien +2,5 spelas till 2,20 gånger såsen hos Betfair.

Speltips:

Speltips: Slovakien +2,5
Odds: 2,20
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:00, onsdag 30 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: