12 maj 2018 Kanada Finland speltips ishockey VM

Speltips Kanada – Schweiz 30/12: JVM-favoriten

JVM 2021 fortsätter natten till onsdag den 30 december 2020 svensk tid när Kanada spelar hemma mot Schweiz.

Det har varit en mäktig inledning på det här JVM 2021 och även om vi var många som kände oss lite skeptiska på förhand får man säga att det trots allt blivit ganska mycket som vanligt. För i ärlighetens namn, hur många av oss hade åkt till andra sidan Atlanten för att följa turneringen på plats?

Den här upplagan av JVM kommer att spelas helt utan publik och det är regorösa säkerhetsföreskrifter som gäller för alla deltagare. Då räknar jag in spelare, ledare, personal, domare och allt vad det nu kan tänkas vara.

Det har också kunnat fortlöpa en turnering hittills utan stora bekymmer och för värdnationens del ser det lovande ut.

Kanada står som värd för samtliga matcher och faser i turneringen. Faktum är att alla matcher spelas på ett och samma ställe, för att hålla det hela till en liten bubbla. Det rör sig om den kanadensiska staden Edmonton och den mäktiga arenan Rogers Place.

Hur som helst möter Kanada natten till onsdag svensk tid Schweiz, ett av lagen som på senare år visat sig värdiga att nämnas i dessa sammanhang, men som har en bit kvar.

Kanada vinner – men hur enkelt?

På förhand är jag helt övertygad om att det är Kanada som ska gälla som favorit och allt annat än en vinst för värdnationen här vore en ordentlig skräll. Det vore helt enkelt så att man ryggade tillbaka om så inte blev fallet.

Men med det sagt har spelbolagen målat upp Kanada som så pass stora favoriter att man faktiskt börjar rygga tillbaka en aning. 1,01 gånger pengarna är oddset på en rak kanadensisk vinst och även om det ska mycket till för att man inte ska vinna bekvämt vittnar det om en övertro på hemmalaget. Eller kanske en dålig värdering av Schweiz.

Schweiz må ha förlorat både mot Slovakien och Finland, men så sent som för två år sedan tog man sånär poäng mot Kanada i gruppspelet. Det har inte hänt så extremt mycket mellan lagens utveckling sedan dess att man helt ska blunda för schweizarnas förmåga att åtminstone hålla nere siffrorna här.

Schweiz +6 (asian handicap) spelas till 1,63 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Schweiz +6 (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 00.00, onsdag 30 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: