23 juli 2017 Costa Rica USA

Speltips USA – Tjeckien 29/12: Enkel JVM-seger

Allt annat än en bekväm amerikansk vinst när USA spelar mot Tjeckien i nästa omgång av JVM-gruppspelet 2021 vore förvånande.

Det har varit full fart under inledningen på det här Juniorvärldsmästerskapet som nu spelas på kanadensisk mark, där alla matcher alltså spelas i Rogers Place i Edmonton. Då det råder coronaläge runt om i hela världen är det speciella omständigheter som råder även för spelarna som ska spela JVM 2021.

Men än så länge känns det som att man har lyckats hantera det på ett bra sätt och det finns inte så mycket att anmärka på under inledningen. Att det inte är någon publik på matcherna är såklart aningen deppigt, men för den som följer sportens värld noga är det någonting som man sorgligt nog nästan har vant sig helt vid nu.

På tisdagskvällen fortsätter JVM-gruppspelet med en rad matcher som är intressanta ur ett svenskt perspektiv. Det blir slutspel för Juniorkronorna, men vilket lag som väntar i kvartsfinalen är inte klart än. Det avgörs av hur det slutar i den andra gruppen och hur lagen i den egna gruppen, däribland USA och Tjeckien, presterar.

USA mot Tjeckien i hockeysammanhang har på senare år blivit en väldigt het match och det tjeckiska hockeysamhället har fått bra styr på det mesta. Men bevisligen har man en ganska deppig generation unga spelare just det här året.

Redan i premiären fick man ordentligt med stryk mot Sverige och föll då med hela 7-1 i en match där man egentligen aldrig var att räkna med. Men nu senast vann mot däremot mot Ryssland, med 2-0 efter en konstig match, och visade att man kanske kan ha något här att göra ändå.

USA är det starkare laget

Men med det sagt ser jag matchen mot Ryssland snarare som ett olycksfall i det ryska arbetet, snarare än någonting annat. I mina ögon var det Ryssland som inte kom upp i nivå, snarare än Tjeckien som visade att man är ett lag att räkna med. I slutändan tror jag inte att tjeckerna har något att sätta emot senare i turneringen.

Med det sagt spelar man nu mot USA, som förlorade sin match mot Ryssland. Men det var premiäromgången och det vet vi alla att det kan leda till viss ringrostighet.

USA studsade tillbaka på ett bra sätt och vann med klara 11-0 mot Österrike i matchen efter, så bevisligen har man fått igång sitt spel igen. Känslan är dock att det finns, inte minst på ett individuellt plan, massvis med sparkapital som bara väntar på att få släppas lös.

Över 5,5 mål spelas här till 1,57 gånger såsen hos Unibet. Tjeckien kommer att få det hett om öronen, men kan säkert göra ett par mål framåt också.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,57
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00, tisdag 29 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: