USA

ALLA ODDS: Vem vinner presidentvalet 2020 i USA?

Artikeln innehåller klickbara annonser. Regler & villkor gäller hos spelbolagen.

Den 3 november 2020 är det presidentval i USA och precis som alltid lär det bli en nervkittlande historia. Kandidaterna är korade för Demokraterna samt Republikanerna och alla odds du behöver inför USA-valet hittas här.

Stort urval av spel på Presidentvalet 2020 i USAFå 500% bonus – upp till 500 kronor hos 888sport. 

Blir Donald Trump omvald som president i USA 2020?

  Spela På Donald Trump till oddset 2,0 här!

Valet 2016 chockade en hel värld när Donald Trump som ”den omöjlige kandidaten” ställde upp, blev vald för Republikanerna och slutligen blev korad till president tillika ledare för den fria världen.

Tiden sedan dess har varit kantad av framgångar, fiaskon och, enligt vissa, skandaler. Ekonomin i USA var länge stark och och med en minskade arbetslöshet. Det brukar vara en faktor som historiskt talar för att bli omvald en andra mandatperiod, vilket också är maxtiden för en president i USA. Situationen har dock förändrats kraftigt under året till följd av det krisläge som är i världen. Detta kan tala emot den sittande presidenten.

Det var inte bara en värld som stannade upp i chock när Donald Trump blev vald som den 45:e presidenten, utan i bettingvärlden var det en storskräll och betraktades som en sådan ända in i det sista och det fastän hans (ändå underskattade) stöd ständigt ökade i de stora opinionsmätningarna i landet.

Vilket parti vinner valet 2020 – Demokraterna eller Republikanerna?

Demokraterna knappa favoriter – trots allt

Trots den först ekonomiska utvecklingen och att stora delar av Donald Trumps typiska väljargrupper anser att han stått för ett starkt arbete som president, är det faktiskt Demokraterna som är knappa favoriter till att ta hem valet 2020 och återta makten som förlorades efter Barack Obamas tid vid posten och när Hillary Clinton därefter fick kandidaturen.

Joe Biden är Demokraternas kandidat och krisen i världen, samt hur den hanterats från Vita Huset, har påverkat förutsättningarna kraftigt till hans fördel. Det är till och med så pass att han blivit oddsfavorit bland de stora spelbolagen samt på spelbörser.

Demokraterna 1,80 Spela här!
Republikanerna 2,0 Spela här!
Oberoende kandidat 51,0 Spela här!

Inför valet stod det Demokratiska partiet vid ett vägskäl: huruvida man skulle röra sig ut mot vänsterflanken, eller försöka attrahera mittenväljarna. Kandidater åt båda håll fanns det flera av och den främsta favoriten var länge Kaliforniasenatorn Kamala Harris, som tidigare varit justitieminister under perioden 2011-2017.

Vinnaren blev till slut skrällen Joe Biden, som dessutom seglat upp som oddsfavorit till att vinna hela valet. En kandidat som, liksom sittande president, väcker starka känslor. Omtyckt av en del, icke-lämplig enligt andra.

Vem blir vinnande kandidat i USA-valet 2020?

Donald Trump 2,05 Spela här!
Joe Biden 1,91 Spela här!
Michelle Obama 51,0 Spela här!
Hillary Clinton: 51,0 Spela här!
Bernie Sanders 51,0 Spela här!
Andrew Cuomo 101,0 Spela här!

Swingstates – Odds:

Att vinna swingstaterna är av största betydelse för utfallen av de amerikanska presidentvalen – och så även 2020. Här är oddsen från ett antal nyckelstater.

Arizona:

Demokraterna 1,55 Spela här!
Republikanerna 2,30 Spela här!

Colorado: 

Demokraterna 1,12 Spela här!
Republikanerna 5,50 Spela här!

Florida:

Demokraterna 1,72 Spela här!
Republikanerna 2,0 Spela här!

Georgia:

Demokraterna 3,00 Spela här!
Republikanerna 1,33 Spela här!