Speltips Sirius Djurgården 14 juni 2020

Speltips Djurgården – Hammarby 9/8: Stockholmsderby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Djurgården ser ut att ha prickat in formen lagom till lagets andra Stockholmsderby den här säsongen. För guldaspirerande Hammarbys del ser läget dystrare ut – men en seger här och man är endast tre poäng efter de regerande mästarna.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet.. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Allsvenskan 2020 är, i vanlig ordning, jämn men tendensen är att Malmö FF och IFK Norrköping är på god väg att cementera sig i toppen.

Det har varit ganska tyst i snacket kring de resterande Djurgården så här långt då man varken risat eller rosat marknaden under inledningen av säsongen. Men en aning obemärkt har man ändå smugit med och tack vare sina tre raka segrar har man definitivt tätkänning efter 13 spelade omgångar.

På så vis kommer det här Stockholmsderbyt lägligt för deras del medan Hammarby kommer från två raka 1-1-matcher mot bottenlagen Helsingborg och Falkenberg.

Bajen har dessutom redan en derbyförlust mot AIK på kontot medan Djurgården har sin 1-0-seger mot Gnaget färskt i minnet. De flesta faktorer talar till Djurgårdens fördel inför det här stundande derbyt men som vi alla vet är ju ett derby alltid ett derby – vilket oftast innebär att de logiska parametrarna blir mindre relevanta.

Djurgården har sedan en längre tid Niklas Bärkroth, Alexander Abrahamsson och Astrit Ajdarevic på sin frånvarolista. I Hammarbys fall har Stefan Billborn frågetecken kring Alexander Kacaniclic och Paulinho samt saknar Rickard Magyar. Man kan förmoda att båda lagens tränare kommer att mönstra det bästa man har att tillgå oavsett om någon är en aning sliten.

Derbylogiken talar för Hammarby

Avsaknaden av publik och stämning på arenorna känns aldrig större än när det vankas derby och det innebär oftast att mycket av den hätska derbykaraktär som är bruklig minskar och matcherna blir mer som ”vanliga” matcher.

Betydelsen av att gå segrande ur den här matchen är dock minst lika stor, i synnerhet för Hammarbys del om inte toppstridståget ska gå. För Djurgårdens del är läget mindre pressat, vilket bör kunna gynna dem.

Bajen vann de båda allsvenska derbymötena med 2-1 förra säsongen, men är just nu ganska långt ifrån den nivå som man höll nästan hela förra säsongen. Framförallt är man inte i närheten när det kommer till målfabrikationen då man endast förmått göra 14 mål på 13 matcher så här långt.

Djurgården å andra sidan påminner betydligt mer om det solida kollektiv som vann SM-guld förra säsongen. Man har endast släppt in 12 mål så här långt men samtidigt är man mindre spetsiga, mycket på grund av tappen av Buya Turay och Marcus Danielson.

Trots allt skiljer det ändå bara 5 poäng mellan de här lagen och en Hammarby-seger står i cirka 3.30 gånger pengarna. Enligt en normal logik är det mycket som talar till Djurgårdens fördel, men det är också anmärkningsvärt ofta som den logiken slutar i det rakt emot omvända i ett derby.

Den omvända logiken gör att spelvärdet på Hammarby är högre i min bok. På pappret har man en spetsigare trupp än Djurgården och marginalerna har inte varit på deras sida då man spelmässigt varit, totalt sett, bättre än de 14 mål som utdelningen blivit så här långt. Nedan spel är förstås lite av en chansning, men som jag ser det vore det ingen stor skräll om Hammarby tar hem det här derbyt.

Hammarby draw no bet spelas till 2,40 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby draw no bet
Odds: 2,40
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 9 augusti
TV: 
Stream: