Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Everton – Liverpool 21/6: Annorlunda Merseysidederby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Supersöndagen avslutas med det klassiska Merseysidederbyt mellan Everton och Liverpool, i afton på ett tomt Goodison Park. En supermatch som denna förtjänar ett superodds, tycker vi, och presenterar en 4,35-oddsare till speltips.

  Rygga vårt speltips inför matchen hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Merseysidederby inför tomma läktare

Stora, klassiska matcher finns det en uppsjö av i Premier League-fotbollen och Merseysidederbyt är en av de största. Everton mot Liverpool. Två klubbar vars rivalitet sitter djupt.

Sportsligt hade förutsättningarna möjligen kunnat vara hetare. I teorin skulle Liverpool fortfarande kunna sumpa titeln, men i praktiken är det redan klart när de är 22 pinnar före tvåan Manchester City med nio matcher kvar att spela. Facit hittills, tills före uppehållet? Makalösa 27-1-1. Rekordstatistik.

Dessvärre åkte Liverpool ur Champions League-slutspelet före uppehållet, i den första slutspelsrundan mot Atlético Madrid, och det enda att fokusera på hädanefter är just det här – seriespelet.

Everton hittas bekvämt i mittensmeten av tabellen, utan praktisk risk att dras in i bottenstriden eller större chans att utmana om Europa. Ännu ett mellanår för en klubb som snart vill börja ta kliv upp mot toppen. Men det är alldeles uppenbart, ännu saknas det mycket.

Över tre månader sedan var det som Everton, liksom Liverpool, spelade senast och då blev det en förnedrande 0-4-förlust borta mot Chelsea. Nu har de fått tiden att ladda upp batterierna och när det är förhållandevis lite på spel rent sportsligt växer betydelsen av att prestera i matcher som denna.

Svårbedömt med formen

Utan publik på läktarna finns risken att ett derby som detta tappar visst i intensitet, men spelarna har samtidigt inte spelat tävlingsfotboll på över tre månader och är medvetna om den betydelse matchen har för deras supportrar. Det borde räcka för att tända till.

Ofta blir det också, i sann derbykaraktär, tätt när lagen ställs mot varandra. I början av kalenderåret vann Liverpool med knappa 1-0 på Anfield och de två senaste inbördes mötena på Goodison Park har slutat oavgjorda.

Everton har mycket att bevisa och när Liverpool, som ska vara spelförande, saknar matchtempo kan det komma att bli en tajt historia.

4,35 gånger smeten för det raka krysset, alltså att det slutar oavgjort, är absolut värt en peng hos spelbolaget Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss (x)
Odds: 4,35
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00, söndag 21/6
TV: 
Stream: