Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips Häcken – Kalmar 9/8: Favoritseger spikas

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kalmars vinstfria svit är nu tvåsiffrig och chanserna till att bryta den ser inte alltför goda ut för tabelljumbon inför det stundande bortamötet mot Häcken. Det mesta talar för att det här kommer att bli en övermäktigt uppgift för ett KFF med stukat självförtroende.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Kalmars försäsong inklusive Svenska Cupen övertygade så pass att många höjde ett varningens finger för att Nanne Bergstrands gäng skulle komma att bli giftiga i år. Man inledde också säsongen starkt med segrar i två av de tre första matcherna. Men sedan dess har man inte vunnit en enda match.

3-0-förlusten hemma mot Örebro senast innebar tionde raka matchen utan vinst och en fortsatt jumboposition i tabellen. Totalt har man skrapat ihop 9 poäng på 13 matcher och alla de positiva vindar som blåst kring Kalmar FF sedan Nanne Bergstrands comeback har nu helt skiftat temperatur.

Andreas Alms BK Häcken tuggar på i en jämn och stabil takt, likt man gjort under flera års tid. Man är med i toppen men ändå inte riktigt. Inför 14:e omgången ligger man på en femteplats, det vill säga där de brukar befinna sig och ofta blir tippade att hamna.

Segern senast mot IFK Norrköping var dock imponerande och viktig om man på allvar ska ha med toppstriden att göra. Den vinsten innebär att man är fyra poäng bakom tvåan Peking.

Mental uppförsbacke för Kalmar

Häcken är förstås klara favoriter i det här mötet. På hemmaplan mot bottenlag har man en otroligt stark statistik sett över flera års tid. Häckens problem har varit oförmågan att vinna mot topplagen och på så vis var vinsten mot Norrköping senast ett mycket positivt besked.

Sätter man sig in i Kalmar-spelarnas huvuden just nu så kan man tänka sig att den här uppgiften att försöka bryta sin negativa trend på bortaplan mot ett Häcken utan några uppenbara svagheter – den känns tung.

Häcken är i seriespelet obesegrade hemma på Bravida Arena den här säsongen. Man har till exempel besegrat Elfsborg med 6-0, AIK med 4-0 och Hammarby med 3-0. Endast IFK Göteborg och Malmö FF har lyckats ta poäng borta mot Häcken.

Nanne Bergstrand såg det som en huvuduppgift att få Kalmar att skapa fler klara målchanser och göra fler mål än tidigare. Nu är man mållösa i fyra halvlekar och får inte någon önskvärd utdelning på sitt rakare spel och sina långa inkast.

Sammantaget är det väldigt lite som talar för att det ska komma någon vändning i den här matchen mot ett solitt och hemmastarkt Häcken. Spelet blir således att Häcken kommer att vinna med två mål och vinner de bara med ett får vi insatsen tillbaka till ett riktigt fint odds hos Comeon. BK Häcken -1 (asian handicap) spelas till hela 2,02 gånger såsen.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BK Häcken -1 (asian handicap)
Odds: 2,02
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 14:30, söndag 9 augusti
TV: 
Stream: