Elfsborg Gefle 7 maj 2016

Speltips Hammarby – Elfsborg 16/8: Taktisk match förväntas

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hammarby har tagit upp jakten på topplagen och nu har man chans att knappa in på serietvåan Elfsborg. Men boråsarna ser väldigt starka ut just nu och det här lär bli en jämn och taktiskt driven match.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Stefan Billborn tycks motvilligt ha bytt spelsystem till ett 3-5-2, men även han måste nog ändå hålla med om att spelsystemsskiftet har varit en bidragande orsak till att man nu tagit två raka segrar mot topplagen Djurgården och Norrköping.

Segern mot Norrköping i torsdags kom dock till med minsta möjliga marginal då det avgörande målet 2-1-målet kom med bara sekunder återstående av matchen. Att vinna på det sättet var nog precis vad det här laget behövde med tanke på att man under en längre tid känts pressade över att man inte motsvarat de högt ställda förväntningarna.

Med tre mittbackar har man sett tryggare ut i sin defensiv och med tanke på skadesituation där man saknar ett flertal offensiva yttrar kan man nog tänka sig att Billborn (motvilligt?) kommer att fortsätta med den här vinnande spelmodellen.

Det var en fröjd att se Jimmy Thelins Elfsborg i första halvleken mot Falkenberg senast. Framförallt med tanke hur tufft den här tränaren och det här laget har haft det under så lång tid.

Kontinuiteten är ett av nyckelorden vad gäller Elfsborgs framfart den här säsongen. Kontinuitet, i bemärkelsen att man vågade stå fast vid valet av Thelin som tränare trots att väldigt många röster som krävde hans avgång höjdes. Och kontinuitet i bemärkelsen att man har spelat, i princip, samma startelva genom hela säsongen.

Det taktiska spelet blir avgörande

Det råder nog inga tvivel längre i fråga om huruvida Elfsborg är ”på riktigt” den här säsongen. Faktum är att man har varit nästan så här bra i nästan ett år nu. Sedan förra sommaren har man successivt blivit bättre och bättre och förra höstens resultat vittnade om att man verkligen var på rätt väg.

Elfsborg är i toppen av serien den här säsongen för att stanna. Frågan är om Hammarby också kommer att kunna blanda sig i toppstriden eller om man har halkat efter för mycket.

Bajen är 7 poäng bakom Elfsborg och kan alltså krympa det avståndet till 4 poäng. Dessutom är man bara 3 poäng efter Djurgården på tredje plats så utan tvekan är man fortfarande med i matchen.

Det här blir säsongens andra möte mellan de här lagen då man möttes i andra omgången i Borås i en jämn match som slutade 2-2.

Oddssättarna lutar tydligt mot att det här kommer att bli en målrik match, men jag är inte helt övertygad. Elfsborg gillar att försvara sig lågt, låta motståndaren ha större delen av bollinnehavet och sätta in pressen högt när tillfälle ges.

Hammarby är väl medvetna om Elfsborgs vassa kontringsspel och med, förmodat, tre mittbackar kommer man vara mindre sårbara defensivt.

Jag tror på en jämn och välspelad match som till stora delar kommer föras av hemmalaget. Men jag går emot spelbolagen då jag finner att spelvärdet ligger i ett underspel.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.20
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14.30, söndag 16 augusti
TV: 
Stream: