Speltips Hammarby IFK Göteborg 20 juli 2020

Speltips Hammarby – Helsingborg 13/9: Bajen is back?

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hammarby gjorde sin kanske bästa insats hittills i år då man utklassade Blåvitt i torsdags. Nu väntar ett bottenstridande Helsingborg och känslan är de kommer få det riktigt tufft här.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hammarbys första halvlek mot IFK Göteborg i torsdags dominerades på ett sätt som vi nog inte har sett tidigare den här säsongen. Det var det gamla Bajen igen.

Man vann matchen med 4-0, Muamer Tankovic var tillbaka i gammalt gott slag och gjorde tre mål och presspelet och kombinationerna i anfallsspelet såg ut precis som de gjorde förra säsongen när man radade upp den här typen av insatser.

Frågan är nu om man kan följa upp detta med en liknande insats då bottenlaget Helsingborg gästar. Olof Mellbergs manskap kommer från en 1-1-match hemma mot Kalmar där man var det bättre laget i första halvlek men tappade både ledning och spelövertag i den andra halvleken.

Efter 19 spelade omgångar innehar Helsingborg kvalplatsen i tabellen och år således i ett pressat läge. Skadebekymmer och sjukdomar har ställt till med mycket besvär men nu ser det klart bättre ut på den fronten. Något oroväckande var dock att Martin Olsson tvingades kliva av senast, visserligen med en lättare känning, men han lär behöva vara skadefri om Helsingborg ska lyckas överleva den här säsongen.

Hammarby är på väg uppåt

En gång är ingen gång brukar det heta och det kanske man kan applicera på Hammarby och deras insats senast. Kommer de upp till samma nivå i den här matchen så kommer Helsingborg bli överkörda, men samtidigt har Hammarby varit ojämna och någon garant för att allt har lossnat nu finns förstås inte.

Innan landslagsuppehållet spelade man 3-3 hemma mot Kalmar vilket var en sämre insats, i synnerhet vad gäller defensiven. Samtidigt går det att skönja att Bajen har blivit successivt bättre och bättre den senaste tiden och att den förlösande 4-0-vinsten i Helsingborg kan innebära någon slags vändning.

Precis som för Helsingborg så ser truppläget i Hammarby klart bättre ut än på länge. Gustav Ludwigsson som kanske varit lagets bäste offensiva spelare den här säsongen platsade inte i startelvan senast, men kom in i andra halvlek och svarade för tre assist. Framförallt kan en het Tankovic i gammalt gott slag vara hela skillnaden för Hammarby.

Avståndet upp till topp-3-lagen är inte större än att Hammarby mycket väl kan komma att blanda sig i den striden. De har bredden och de individuella kvaliteterna för att göra det men då krävs att man vinner en hemmamatch mot Helsingborg.

Det tror jag också att man kommer att göra. Helsingborg har förstås sina kvaliteter och man besegrade nyligen Djurgården på hemmaplan men det ska inte räcka till om Hammarby kan spela den typen av fotboll som man gjorde senast.

Spelet blir att Hammarby kommer vinna den här matchen med fler än ett mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby -1 (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 13 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: