Speltips inför Astralis – Heroic 19/5: Dreamhack Masters

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dreamhack Masters var tänkt att spelas som en major, men har nu flyttats online. Första dagen spelar danska Astralis mot Heroic den 19 maj 2020.

  hos coolbet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är verkligen inte tiderna som vi hade hoppats på runt om i bettingvärlden, men esporten tickar åtminstone på i bra fart även i dessa tider. Men det som saknas nu är såklart stora LAN, där Dreamhack Masters hade varit den stora saken just nu.

Men det som är årets kanske fetaste tillställning, Dreamhack Masters Spring, har nu i stället blivit en regionalt indelad turnering som spelas i tre olika geografiska faser, och som i stället utövas online.

En viktig sak att ha med sig då är att Dreamhack Masters blir en annorlunda turnering, och de rutinerade lagen som ofta har en fördel när det spelas LAN tappar den lilla edgen. Men det har också visat sig att ett par lag sista månaderna varit urstarka online.

Ett sådant lag är danska Astralis, som efter helgens turneringsvis i ESL One Road to Rio är tillbaka som världsetta igen. Där hör man utan tvekan hemma. Nu har man vunnit sina två senaste turneringar man ställt upp i, som varit lite tyngre. Danskarna är verkligen urstarka just nu.

Astralis vinner enkelt

Dreamhack Masters kommer att spelas med Europa först ut, och här är det totalt 16 lag som har delats in i fyra grupper i det initiala gruppspelet. Ettan från varje grupp tar sig vidare till slutspelet och den övre halvan av slutspelsträdet. Tvåan och trean går också vidare, men till den andra halvan av slutspelet. Fyran åker däremot ut.

Det är med andra ord ganska viktigt att vinna gruppen, eftersom det ger en bättre väg fram till finalen och ett kortare slutspel. När det spelas så här mycket matcher – i för sig online – är det tungt för de mest frekventa lagen att hålla fokus. Men med 160 000 dollar i prispotten tror vi att Astralis tar det här på största allvar.

Bevisligen är danskarna i bra slag, och att man vann helgens final med hela 3-0 mot G2 Esports vittnar också om att man är på rätt väg. Nu har man fått en vilodag innan det är dags att ge sig på det direkt.

Heroic är inget dåligt lag, men rankingen som 30 i världen säger ändå en del. Det är dessutom ett heldanskt lag, vilket gör att man väldigt tydligt blir en kontrast och motpol till Astralis. Det är nämligen både Danmarks och hela världens bästa CS-lag just nu.

Astralis -1,5 maps spelas till 1,41 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Astralis -1,5 maps
Odds: 1,41
Bolag: Coolbet
Spelstopp:  14:00, tisdag 19/5
TV: 
Stream:  Twitch