Astralis

Speltips inför Astralis – mousesports 11/4: Ny överkörning?

För bara ett par dagar sedan tappade Astralis inte mer än fyra rundor mot mousesports – på en hel match. Nu är det semifinal i ESL Pro League den 11 april 2020.

  Spela vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter ett mycket intensivt gruppspel som spelats i två olika faser ska allting komma i mål under den här helgen i ESL Pro League Europa. Det här är en onlineturnering som har ett ganska starkt rykte, och som i takt med att prispengarna ökat också har fått ett större utrymme hos spelarna.

Redan nu står det klart att det blir det svenska laget Fnatic som står på ena sidan i söndagens final, och på lördagen ska det utses en finalmotståndare. Blir det ett nordiskt derby i finalen och en vinst för heldanska Astralis? Eller går hopkoket mousesports och vinner semifinalen?

Känslan är att Astralis ska vara enorma favoriter på förhand – eftersom man trots allt slog mousesports så sent som för ett par dagar sedan. Den matchen slutade 2-0 i kartor och hela 16-3, 16-1 totalt. Vi snackar alltså om ett möte där det ena laget inte ens tar mer än fyra rundor (!) totalt över två maps. Det är svindlande på den här nivån.

Nu ska sägas att det såklart inte är fullt så stor skillnad mellan lagen och att det egentligen är ett ganska jämnt möte, men Astralis är ett bättre lag rakt igenom. Det visar inte minst världsrankingen där man ligger som tvåa i världen.
Annons:

Astralis vinner enkelt

Astralis kommer till den här matchen med tre raka vinster, alla med 2-0, och en fantastisk fin form i det här slutspelet. Efter att ha förlorat med 2-1 mot såväl Fnatic som världsettan Natus Vincere såg det mörkt ut, men man reste sig på elfte sekunden och vann alltså tre raka matcher. Egentligen har mousesports gjort lite omvänd resa, och vann tre raka matcher direkt i gruppen, men föll sedan med klara 0-2 mot svensklaget Fnatic och sen senast mot just Astralis. Det är inget bra tecken.

Så här långt har Astralis 3 vinster, 2 förluster och 1 overtime totalt mot mousesports genom åren. Det säger en del om hur jämnt det ska vara – men i CS:GO är form verkligen en färskvara. Inte minst i onlineturneringar där kommunikationen är lite annorlunda för spelarna, och där publiktrycket inte kan ge en boost.

Så länge det inte blir Mirage och helst inte heller Dust2 tror vi att Astralis ska vara det klart bättre laget här, och vi räknar med en vinst för danskarna.

Astralis att vinna spelas till 1,43 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Astralis vinner
Odds: 1,43
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:25, lördag 11/4
TV: 
Stream:  Twitch

 

Annons:


Annons:


Annons:

Annons: