Speltips inför Freiburg – Werder Bremen 23/5: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 May 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Werder Bremen måste börja vinna matcher för att inte riskera att ramla ur Bundesliga, och nu möter man Freiburg borta den 23 maj 2020.

  hos unibet får du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons: Utan kostnad – streama matchen hos Unibet! Få dessutom en startbonus på 500% extra att spela för, via oss. Regler och villkor tillämpas.

Bundesliga är tillbaka och det går minsann inte att klaga på underhållningen som den första helgen med matcher bjöd på. Det var en riktig trevlig helg med matcher, visserligen utan publik, men med fotboll av hög kvalité.

Det gör att förväntningarna är stora inför den andra helgen, och det mesta pekar på att man ska kunna genomföra Bundesliga enligt planerna. Men för ett lag som Werder Bremen gäller det att verkligen få fart på säsongen nu – innan det är för sent.

Werder Bremen ligger på 18 poäng just nu, och har med det fem poäng upp till kvalplatsen och hela nio poäng upp till säker mark. Man behöver alltså lägga till hela 50 % på sin poängskörd för att kunna ta sig upp till säker mark i dagsläget. Det är inte lite det.

Werder Bremen är i grunden en storklubb, och har så sent som i början på 2010-talet varit ett givet topplag i Bundesliga och i Europa. Men det var andra tider, då man exempelvis hade Markus Rosenberg i laget, och det är tydligt att utvecklingen de sista säsongerna gått i fel håll.

Werder Bremen får det tufft

Som om det inte vore nog med att läget är prekärt, det är inte ett lätt spelschema som Werder Bremen nu har kvar i slutet på säsongen. Det börja redan den här lördagen, då man spelar borta mot topplaget Freiburg.

Det är såklart lite upp-och-ner-vända världen när det är Freiburg som är topplaget, och det är Werder Bremen som håller till i botten.

Men faktum är att Freiburg varit starka under hela året, och fortsatt har slagläge på att plocka in en Europaplats. Nu senast var man på håret att slå RB Leipzig på bortaplan, men tappade snöpligt i slutet och fick bara med sig en poäng. Det säger ändå en hel del om vilken hög nivå det här laget håller.

Werder Bremen å sin sida föll med hela 1-4 hemma mot Bayer Leverkusen.

Freiburg vinner spelas rakt till 2,20 gånger såsen hos Unibet. Ett överraskande högt odds.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Freiburg vinner
Odds: 2,20
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30, lördag 23/5
TV:  viaplay logo
Stream:  unibet logocomeon logo