Speltips inför HV71 – Färjestad 28/1: Klassikermöte i SHL

SHL har en rad rivalmöten och inte ska man klaga på nerven i matcherna mellan HV71 och Färjestad.

Annons:

När januari snart blir februari går också SHL in i den fas av säsongen som på många sätt definierar hur resten av säsongen kommer att se ut. Det är nu vi får se vad som kommer att ske lite längre fram – och vilka lag som redan innan slutspelet kan checka ut och lägga ner säsongen.

HV71 är ett av lagen som har underpresterat under säsongen, men som sakta men säkert har rest sig och nu ändå är stabilt på en slutspelsplats. Det är inte heller mer än fem poäng upp till att laget klättrar förbi Rögle BK och tar en direktplats till kvartsfinalerna. Det vore en bra skalp mot bakgrund av hur det såg ut inledningsvis.

Nu möter man en av sina tydligaste rivaler i form av Färjestad, ett lag som man nästan alltid spelar heta matcher mot. Det här är en underhållande historia – rent historiskt alltså – med två lag som gärna profilerar sig som tydligast hockeystäder i det här landet.

Det är bara att se på de senaste mötena mellan lagen, där uddamålsvinst åt endera håll varit närmast standard. Det blir alltid tätt – och i de här matcherna har det visat sig att exakt placering i tabellen eller form just för sekunden inte spelar fullt så stor roll.

Annons:

Färjestad kör inte över HV71

Inledningsvis den här säsongen visade Färjestad på vad som skulle kunna bli mästartakter och under hösten kändes det som att laget skulle bli den givna kandidaten till att äntligen plocka hem ett SM-guld igen. Men nu har det blivit lite sämre på den fronten och skadorna som drabbat laget har inte varit till deras fördel.

Med det sagt är Färjestad fortsatt med i toppen och ska med stor sannolikhet spela kvartsfinal lite senare i vår – om det inte rasar fullkomligt nu på slutet.

Nu är det kanske inte just ett ras som närmar sig, men det finns ändå viss oro kring hur formen varit på slutet. Just nu står laget på fyra raka vinster och totalt sett har det inte varit bra under andra halvan av januari. Det gör att vi med trygghet vågar hävda att gästerna inte dukar upp en slakt här.

X (oavgjort) spelas däremot till 4,25 gånger såsen hos Unibet. Det mesta pekar på att vi återigen får se en tät historia mellan lagen i fråga.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds: 4,25
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 2871
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: