Speltips Kroatien Cypern

Speltips inför Kroatien – Spanien 22/1: Tungviktsmöte

Redan i det här läget är Kroatien och Spanien klara för semifinal. Handbolls-EM fortsätter med den sista omgången i mellanrundan.

Annons:

Det står redan klart vilka två lag som tar sig vidare till semifinalen i stundande handbolls-EM från den ena gruppen. Det blir inget Tyskland, det blir inget Österrike och det blir sannerligen inget Tjeckien. Däremot kommer Kroatien och Spanien båda att spela semifinal.

Det kan tyckas ganska givet med tanke på spetsen som finns i båda lagen, men det är också så att det här är ett mästerskap där flera tunga elefanter har fallit tidigt. Det har satt större press på övriga giganter och mot bakgrund av det är det imponerande att Kroatien och Spanien pallat för trycket.

Efter fyra spelade matcher i mellanrundan – då räknar vi med matchen som lagen tog med sig från kvalrundan – står båda lagen på full pott i inspelade poäng. Det innebär inte bara att man redan är klara för semifinal, utan också att man nu slåss om förstaplatsen.

Det är såklart en fördel att få lättare motstånd i semifinalen, men vi skulle säga att det här inte spelar fullt så stor roll med tanke på hur den andra gruppen ser ut. Norge ser starka ut, men det gör såväl Slovenien som Ungern också. Det är med andra ord långtifrån klart vilket motstånd det blir och oavsett lottning väntar en tuff match.

Annons:

Lite mer avslappnat

I ett läge där både Spanien och Kroatien har tagit sig vidare till semifinal redan nu finns det inte så mycket att spela för – förutom den givna gruppvinsten. Det gör att vi tror att båda lagen kliver in med lite mer axlarna nere och kan slappna av någon procent.

Det brukar mestadels få en påverkan på det defensiva spelet. Det som annars är två lag med en tät defensiv kan nu bli två lag som inte gör allting precis lika noga i eget försvarsspel.

Det är också så att både Kroatien och Spanien har sina absoluta styrkor i offensiven. Det tror vi kommer att få spelrum även i den här matchen. Därför känns ett överspel fullt naturligt. Det brukar också vara gångbart när lagen möts – om vi då bortser från 2019 års möte som slutade riktigt målsnålt.

Över 52,5 mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 52,5 mål
Odds:  1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, onsdag 22/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: