12 mars 2019 edmonton oilers new york rangers speltips nhl stanley cup

Speltips inför New York Rangers – New York Islanders 14/1: Derby i NHL

New York Islanders har tagit över som det drivande laget i regionen och hoppas nu ta en ny vinst borta mot New York Rangers i nattens NHL.

Annons:

Natten till tisdag svensk tid är det äntligen dags för ett derby på östkusten igen. Då ska det nämligen spelas rivalmöte mellan Rangers och Islanders i New York. Det är alltså ett lag som huserar på huvudön, Manhattan, och ett lag som i stället är hemmahörande i Brooklyn.

Nu är rivalitet generellt sett inte lika vanligt förekommande inom den amerikanska idrotten och vad gäller ishockey är det inte lika kittlande att prata om derbyn. Men med tanke på att det varit lite av ett tronskifte i New York sista åren kan det här ändå betecknas som ett ganska hett möte.

Det är inte längre New York Rangers som är det givna lokomotivet på östkusten, utan Islanders är ett minst lika bra lag. Det är utan tvekan ett mer intressant lag med sin offensiva, lite unga profil. Det gör att vi håller bortalaget som mer troliga att göra en fin säsong i det längre perspektivet.

Men vad gäller för just den här matchen? Jo, inte sällan blir det ganska täta matcher när lagen gör upp. Nu är det Madison Square Garden som gäller, varpå hemmalaget ändå får en liten fördel. Det lär Rangers behöva för att kunna prestera tillräckligt.

Annons:

En tätare historia

Det finns såklart många saker som oroar kring den säsongsinledning som New York Rangers har haft, men nu måste vi också lägga till det faktum att ett par viktiga spelare måste stå över matchen med skador. Det rör sig om Marc Staal, Libor Hajek och Brenden Lemieux. Det är spelare som hade kunnat behövas för att inte slagkraften ska påverkas negativt.

Om vi ska jämföra skadeläget med det som råder i New York Islanders är det alldeles givet så att det också saknas offensiv kraft hos bortalaget. Cal Clutterbuck och Adam Pelech kommer inte att spela matchen. Men däremot finns vissa förhoppningar om att Casey Cizikas ska komma till spel.

Här tycker vi att formen som båda lagen har snarare pekar på en lite mer målsnål historia. Det är inga målfest-lag som nu gör upp, utan snarare lag som har svårt att köra över sina motståndare. Det är också lag som har en ganska fin organisation i defensiven.

Därför riktar vi in oss på målmarknaden. Under 6 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp:  01:00, tisdag 14/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: