15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Speltips inför Norge – Island 21/1: Stark inledning

Handbolls-EM är framme vid sin näst sista omgång i huvudrundan och här är det Island som måste vinna mot Norge.

Annons:

Med två omgångar kvar att spela av mellanrundan i handbolls-EM är det minst sagt spännande i den grupp som Sverige tillhör. Alla lag, sånär som på Sverige då såklart, har fortfarande chansen att både ta sig vidare och åka ur redan i gruppspelsfasen.

I den här turneringen har redan flera giganter – Danmark och Frankrike är de två största exemplen på detta – åkt ut. Det gör att vägen lägger krattad för outsiders som Norge att gå hela vägen.

Efter helgens vinst mot Sverige i Malmö Arena har norrmännen skaffat sig ett bra utgångsläge. Nu står man på sex inspelade poäng – på tre matcher – och toppar därmed gruppen. Det gör att man i nuläget är seedade inför semifinalerna.

Men det finns många lag som jagar och för att ta sig till semifinalen behöver man förmodligen en vinst till. En seger mot Island vore en bra spik i kistan inför fortsättningen – men det är sannerligen ingen lätt uppgift som väntar.

Annons:

Island öppnar ofta bra

En sak som varit slående med Island under det här mästerskapet är hur man har öppnat sina matcher – ofta med många mål och ett bra försvarsspel. I halvlek är det standard att islänningarna har med sig en ledning, men när bredden ska luftas har man inte riktigt samma kapacitet som sina motståndare.

Mot Ungern hade man exempelvis ledningen i paus, men tappade sedan och förlorade med hela sex måls marginal efter att bara ha gjort sex mål på hela den andra halvleken. Riktigt undermåligt. Nu senast mot Portugal var man också nära att schabbla bort en stark inledning och ett bra resultat med en klart sämre andra halvlek.

Därför tror vi att Island kan göra det bra inledningsvis mot Norge också. Förhoppningen är också att man kan hålla i det läget hela vägen in i mål. Som utgångsläget är i tabellen behöver Island förmodligen vinna sina två avslutande matcher för att kunna gå vidare. En vinst mot Norge är alltså steg ett.

Vi tror på en tät matchinledning och ett island som stretar emot bra. Island +2,5 mål i första halvlek spelas därför till 1,79 gånger krämen hos Unibet.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Island +2,5 (första halvlek)
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, tisdag 21/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: