e-sportbetting och recensioner

Speltips inför North – Heretics 12/5: Felaktig favorit

ESL One Road to Rio är snart över, men det är dags att spela CS:GO den sista avgörande slutspelsveckan. Vi rekar inför North mot Heretics den 12 maj 2020.

  Coolbet har feta odds på CS:GO!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit ett intensivt gruppspel i ESL One Road to Rio de senaste två veckorna, och nu kliver de kvarvarande lagen in i slutspelsfasen inför finalspelet till helgen. Förväntningarna är nu ganska höga eftersom ett par lag verkligen har imponerat.

Ett sådant är det svenska laget Ninjas in Pyjamas, som efter en svagare period på slutet verkligen har rest sig och nu kanske kan ta en titel om allt vill sig väl. Men favoriterna i dagsläget måste väl ändå vara FaZe som vunnit sju av sju matcher hittills?

Två lag som också kravlat sig vidare till slutspelet är North och Heretics, som slutade trea respektive fyra i sina grupper. Det gör att lagen nu gör upp på den nedre halvan av slutspelet och behöver vinna sin halva för att ta sig till finalen.

Det innebär också att deras resa är väsentligt längre för att ta sig hela vägen, men då det ligger mycket prispengar och en hel del rankingpoäng i potten räknar vi blint med att båda lagen går hårt för att göra det.

North är favoriter

Spelbolagen ser ut att vara lite snett på det inför den här matchen – och till skillnad från på den officiella hemsidan för HLTV har man satt Heretics som hemmalag. Men det är North som ska stå som hemmalag – och det ska man verkligen inte underskatta i dessa sammanhang.

Det är hemmalaget som får sätta ordningen på hur mapsen ska spelas, och eftersom det är bäst av tre kan det rent av bli helt avgörande. Det är också en fördel att kunna bestämma vilken map som ska inleda fighten, eftersom det sätter tonen på hela tillställningen.

North har haft en något enklare grupp i gruppspelet, men har ändå gjort ett par starka insatser. Det är i grunden ett stabilt lag som legat på topp 30 i 176 veckor och som precis som andra danska lag verkligen är i världstoppen för att stanna. Det är den typen av rutin som ofta visar sig i dessa lägen.

Heretics har tre vinster och fyra förluster hittills, och fransoserna är nya på världstoppen. Nu är man 29 i världen och det finns inte mycket som talar för att man på allvar skulle blanda sig i topp 10 som ändå är dit de allra flesta siktar. Detta mycket unga lag har en bit kvar att vandra.

Här tror vi att North blir för tunga och vi spelar det raka spelet till 2,20 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: North vinner
Odds: 2,33
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 12/5
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons:


Annons:

Annons: