Schweiz

Speltips inför Schweiz – Slovenien 14/1: Vinna eller försvinna

Slovenien är stora favoriter inför matchen mot Schweiz i handbolls-EM, en match som man måste vinna.

Annons:

Det var många som gick in i det här handbollsmästerskap med viss skeptism eftersom man från EHF:s sida hade valt att ändra om lite i upplägget. Risken fanns att det med fler lag skulle urholkas lite vad gäller sportslig spets och konkurrens, men så har sannerligen inte blivit fallet.

Det här är snarare det mest spännande mästerskapet, så här långt, på väldigt länge. Det kryllar av skrällar, giganter som faller och uppstickare som presterar på högre nivå än vad som är väntat.

Den stora grejen är såklart att Frankrike redan är utslagna. Det är av många det lag som anses bäst på 2010-talet och som varit dominanta vad gäller medaljer i mästerskap. Men här tog det alltså stopp redan efter två matcher.

Det finns många lite mindre länder som har blivit bättre. Slovenien är ett sådant land, även fall man alltid varit svåra att spela mot. Men insatsen – och vinsten – mot Sverige i den senaste matchen visade att man menar allvar.

Annons:

Defensiv fysisk handboll

Ljubomir Vranjes är som bekant förbundskapten för Slovenien och även fall han inte nödvändigtvis är en tränare som vill spela en fysisk handboll kan vi konstatera att det är precis vad Slovenien gör. Det är ganska mycket på klassiskt Balkanmanér med mycket fokus på att inte släppa in mål.

Det visade sig tydligt mot Sverige då man med en effektiv organisation i försvaret kunde dra ner på tempot, styra Sverige in i en matchbild man inte ville och ta hand om tempot helt på eget sätt.

Det är den typen av handboll som vi tror att man vill spela nu också. Det är utan tvekan så att man är favoriter mot Schweiz, men vi tror inte på någon målfest och jubelföreställning. Det känns inte så slovenskt.

Under 54,5 mål spelas till 1,87 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 54,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, tisdag 14/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: