27 juni 2018 mexiko sverige vm speltips

Speltips inför Sverige – Schweiz 10/1: Äntligen svensk EM-premiär

Handbolls-EM har för svensk del premiär i Scandinavium där Sverige och Schweiz gör upp på fredagskvällen.

Annons:

Det är fredag och den som vill inleda helgen på allra bästa sätt bör ratta in tv-kanalen för handbolls-EM. För på kvällen är det nämligen dags för Sverige att med full kraft kliva in i det här mästerskap. Det blir såklart match på ehmmaplan.

För motståndet står Schweiz, ett landslag som inte har samma tradition av handboll som det svenska har. Medan handbollen länge varit stor i Sverige har den i Schweiz växt sig allt starkare sista åren. Det känns ganska naturligt med tanke på närheten till Tyskland, där handbollen som bekant är enorm.

För Sverige är det premiär i Scandinavium, Göteborg, som gäller. Där väntas det ett enormt stöd. Nere i Malmö Arena spelar lagen i Danmarks grupp. Där har det också kunnat vara ett väldigt drag med många tillresta danskar. Låt oss hoppas på bra stöd även för Sverige. Då kan man dra nytta av fördelen av att spela hemma.

Sverige har laddat upp med vinst mot Egypten, men har också slagit Island med 35-1 och förlorat mot samma Island med uddamålet. Det gör att förberedelserna ser bra ut.

Schweiz däremot har spelat mot betydligt lättare motstånd, men har där kunnat få igång en fin offensiv. Det är en förutsättning med hög effektivitet för att det här ska kunna gå för underdogen.

Annons:

Albin Lagergren tillbaka

Det är faktiskt slående vilken otur det svenska herrlandslaget i handboll har haft de senaste säsongerna. Det finns nästan alltid en eller ett par spelare som kliver in i turneringar med skavanker, samtidigt som det nästan alltid finns någon spelare som tyvärr inte kan medverka på grund av skada.

Inför EM-premiären den här gången har det funnits stor oro kring inte minst Albin Lagergren, som är en av lagets bästa spelare. 24-åringen har haft en fin säsong och har fortsatt att imponera efter att han slog igenom i IFK Kristianstad för ett par år sedan.

I en intervju med SVT Sport säger Albin Lagergren dock att han ser ut att kunna spela premiären, efter att ha gått för fullt på träningarna. I genrepen mot Egypten fanns Albin Lagergren inte med varken på planen eller bänken. Detta på grund av en fotskada. Men nu ska den alltså vara läkt.

Det här gör att Sverige är ännu mer vassa i offensiven och vi tror att inte minst Albin Lagergren kommer göra ett par mål för värdnationen här. Därför riktar vi in oss på ett målspel inför den här matchen mot Schweiz.

Över 55,5 mål spelas till 1,62 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 55,5 mål
Odds: 1,62
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, fredag 10/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: