Speltips inför Team Dignitas – Astralis 5/5: Tät historia

Team Dignitas är ett lag som har kapaciteten att växa in i CS-scenen igen, men det är Astralis som gäller som klara favoriter när lagen möts den 5 maj 2020.

  Spela vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller på onlineverksamheten inom CS:GO och just nu är det turneringen ESL One Road to Rio som är på allas läppar. Detta då de stora lagen i världen alla är samlade i en och samma turnering – åtminstone för Europa.

På grund av regionala, tekniska och tidsmässiga skäl kommer man att isolera lagen som har sitt säte i Europa till att spela mot varandra, snarare än att blanda lag från olika världsdelar. Så får bli lösningen när man inte kan ses och spela på LAN.

Det är därför den här turneringen också är lite speciell – och den är viktig då det i potten ligger rankingpoäng inför höstens major. Ett lag som Team Dignitas, som inte här särskilt bra egen ranking då man är relativt nya på scenen, behöver därför göra bra resultat i denna turnering.

På tisdagskvällen spelar man mot ett alltid svårslaget lag i form av Astralis, som ligger på topp 3 i världen konstant för närvarande. Danskarna utmanar på allvar Sverige som huvudlandet i CS-världen tack vare detta.
Annons:

Ett nordiskt derby

Som bekant är Team Dignitas ett svenskt lag och det gör att vi förväntar oss en viss rivalitet i den här matchen. Men då det inte är ett LAN försvinner lite den typen av spänning inför den här matchen. Tyvärr.

Astralis går starkt och har nu 12 poäng på sina fem omgångar – någonting som räcker till att ligga delad etta med Ninjas in Pyjamas. Team Dignitas däremot går sämre och har bara vunnit en match. En missräkning och nu ska det mycket till för att man ska kunna gå vidare. Det gäller att sluta minst fyra i gruppen för att ta sig till slutspelet.

Astralis går som bekant starkt, men Team Dignitas får nu sätta ordningen på hur man ska spela kartorna. Det kan göra att matchen blir aningen mer jämn än annars.

Det här är också två lag som har spelat mot varandra sjukt mycket – men då spelade Team Dignitas under namnet Ninjas in Pyjamas/NiP innan man gjorde stora organisatoriska förändringar i de båda lagen. Det är liten, liten fördel för svenskarna i statsen, som dock går tillbaka hela vägen till 2017.

Team Dignitas +1,5 spelas till 2,54 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Team Dignitas +1,5
Odds: 2,54
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 22:00, tisdag 5/5
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons:


Annons:

Annons: