20 januari 2020 handbolls-em speltips odds betting

Speltips inför Vitryssland – Spanien 20/1: Slakt i handbolls-EM

Spanien är givna favoriter inför matchen mot Vitryssland i huvudrundan av handbolls-EM. Vi rekar med speltips, odds och stream den 20 januari 2020.

Annons:

Det är fullt fokus på handbolls-EM som gäller den här måndagen och nu återstår inte mer än ett par dagar av huvudrundan eller mellanrundan som den också kallas. I Grupp 1 ser det redan ut som att vi vet vilka två lag som tar sig till semifinal – Spanien och Kroatien – men risken finns såklart för snedsteg fortfarande.

Med sina 94 gjorda mål framåt är Spanien också den här gruppens allra mest målfarliga lag och faktum är att inget annat lag i hela handbolls-EM kommit upp i sådana nivåer. Åtminstone inte när detta speltips skrivs. Här är viktigt att förtydliga det faktum att det rör sig om matcherna som spelats i mellanrundan och inte matcherna mot de svagare lagen i den första kvalrundan.

Just nu toppar man sin grupp i huvudrundan och för att säkert gå vidare krävs det ytterligare två vinster. Men mot Vitryssland ska det väl ändå inte kunna bli någonting annat än en vinst?

Med det sagt har vitryssarna med sig två poäng in till den här fasen av turneringen. En vinst skulle krympa avståndet upp till en direktplats – då är det bara en seger som skiljer – men det är också sista chansen. Därför räknar vi trots allt med att vitryssarna gör sitt för att försöka ställa till det här.

Annons:

Luften går ur Vitryssland

En sak som har imponerat stort med Spanien så här långt är att man är helt obesegrade, men också att man radat upp vinster på ett imponerande sätt. Det är inte bara uddamålsvinster eller tighta matcher som till slut landat i spanska vinster. Det här nästan uteslutande varit övertygande insatser och resultat med god marginal. Det får vi inte glömma.

Faktum är att laget vunnit med minst fyra mål i samtliga matcher och om vi räknar bort det tuffa motståndet Österrike, som faktiskt ser riktigt starka ut i årets EM-turnering, har man vunnit med minst sex mål i varje match. Mot Tyskland var det sju mål, mot Nederländerna och Lettland var det till och med elva mål. Det är alltså ett lag som bara kör och som ser otroligt starka ut i båda ändar av planen.

På 2010-talet har man spelat mot Vitryssland totalt fyra gånger och i samtliga fall har det slutat med vinst. Marginalen har varit på minst fem mål, men i 2019 års träningsmatch var det hela elva måls marginal. Det säger en del om skillnaden mellan lagen.

Här litar vi på att Spanien fortsätter på samma övertygande vis och tar en ny vinst. Det kommer förmodligen också att bli med ganska god marginal. Spanien -5,5 spelas till 1,85 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Spanien -5,5
Odds: 1,85
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:15, måndag 20/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: