22 april 2018 AIK IFK Göteborg speltips Allsvenskan

Speltips Örebro – IFK Göteborg 9/8: Orimlig favoritviktning

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med åtta raka seriematcher utan vinst är det ett förmodat pressat IFK Göteborg som ska ta sig an ett Örebro SK som äntligen fick fart på målskyttet senast. IFK Göteborg är favoriter att vinna enligt spelbolagen och det tål att synas.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

IFK Göteborg har varvat fina insatser i Svenska Cupen med något sämre i Allsvenskan i den senaste tiden. I torsdags lyckades man med liten marginal få med sig en poäng hemma mot Östersund. Visserligen dominerade man matchen och missade en straff, men det dröjde till slutminuterna innan August Erlingmark kunde kvittera till 2-2.

Därmed har man inte vunnit på åtta raka seriematcher och totalt endast vunnit två matcher av 13 så här långt, vilket är den sämsta utdelningen i klubbens historia sedan slutet av 1960-talet.

Örebro har varit målsnåla både offensivt och defensivt så här långt och hade bara gjort 10 mål inför mötet med Kalmar senast. Här fick man dock efterlängtad utdelning mycket tack vare en fin insats av Nahir Besara och man kunde skriva in en övertygande 3-0-seger i protokollet.

Örebro är i och med den trepoängaren på en niondeplats, tre poäng före Göteborg som just nu är på elfte plats i den mycket jämna nedre delen av tabellen.

Hemmalaget är undervärderade

Poya Asbaghi tog Blåvitt till en mycket efterlängtad titel då cup-guldet säkrades för snart två veckor sedan. Den framgången skapar förstås viss arbetsro, men ser man till säsongen som helhet så här långt så finns det en del övrigt att önska.

Framförallt har Robin Söders frånvaro påverkat laget negativt då man har lidit av avsaknaden av en mer naturlig nummer nio. Nu fick Christian Kouakou göra debut som blåvit då han blev inbytt mot Östersund senast, men hans startsträcka är förmodligen ganska lång då han kommer från en skadefrånvaro och ännu inte levererat på den här nivån.

Allsvenskan är som bekant en jämn serie och det är inte jättemycket som skiljer två lag som Göteborg och Örebro om man ser till kvaliteten på de respektive startelvorna. Men kraven är ändå betydligt större på ett lag som Blåvitt, vilket kan vara hämmande.

Trots Blåvitts skrala utdelning på sistone står en hemmaseger i cirka 3.35 gånger pengarna. Örebro är trots allt tre poäng före i tabellen och kommer från övertygande insats borta mot Kalmar medan Göteborg lär vara ett mindre harmoniskt lag just nu om man ser till det prekära läget i tabellen och de förväntningar som finns på klubben.

Blåvitt har kryssat fem av sina sex senaste seriematcher och ett sådant resultat ligger helt klart nära till hands även i den här matchen. Med en Nahir Besara i form är Örebro inget dåligt lag. Därtill finns mycket frenesi och fart i ynglingarna Jake Larsson och David Seger. Sett till förutsättningarna i stort ser jag just nu ingen anledning till varför IFK Göteborg ska vara favoriter i det här mötet.

1X spelas till 1,71 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 9 augusti
TV: 
Stream: