29 september 2019 Elfsborg AIK Speltips

Speltips Östersund – Elfsborg 9/8: Låst matchbild förväntas

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Elfsborg har hittat en tydlig identitet den här säsongen och efter segern borta mot AIK senast är man på allvar med i toppstriden. För Östersunds del är det kämpigare då man kommer från fem raka kryss. En hel del pekar mot att det här kan komma att bli en något låst tillställning.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Jimmy Thelins Elfsborg imponerade med sin sylvassa kontringsfotboll i första halvleken mot AIK i torsdags. Visserligen var det mot ett för närvarande svagt AIK-försvar, men Elfsborg har straffat många lag på liknande vis den här säsongen och efter 13 omgångar har man fortfarande endast en förlust.

Östersunds papper är betydligt mindre imponerande då man vunnit blott två matcher och totalt gjort 11 mål på 13 matcher. Nu har man alltså kryssat i fem raka matcher och det visar att man håller jämna steg med de flesta utan att det gett någon vidare utdelning i fråga om poängutdelning.

Senast gjorde man en helhjärtad försvarsinsats borta mot IFK Göteborg i en match som slutade 2-2. Efter att bara ha gjort ett mål totalt på tre raka matcher kan man ta med sig att man fick lite fart på målfabrikationen. Samtidigt var man i stora delar tillbakapressade mot ineffektivt Blåvitt som till slut lyckades kvittera i slutminuterna. Tungt för ÖFK.

Elfsborgs styrka är inte att föra spelet

Elfsborg är nu ganska stora favoriter i det här mötet och Östersund lär komma att vara väldigt uppmärksamma på boråsarnas vassa omställningsspel. Sannolikt kan det komma att innebära att Elfsborg kommer att behöva föra den här matchen, vilket är en typ av fotboll som man inte har varit lika bra på tidigare under säsongen.

Thelin har matchat, i princip, samma startelva hela säsongen, vilket är en del av Elfsborgs framgångsrecept. Frågan är en modellen kommer att hålla hela vägen eller om det täta matchandet kommer successivt kommer att sänka energinivån hos deras bärande spelare. Än så länge finns inga tydliga tecken på detta och tränare Thelins periodiserade träningsmodell har ett imponerande facit vad gäller att undvika skador. Under sina fyra år i J-Södra var knappt en enda spelare skadad och i år med Elfsborg har det sett nästan lika bra ut.

Östersunds främsta problem är det offensiva spelet där man alltså bara har gjort 11 mål så här långt. Man har bara släppt in 17 mål, vilket är ett mål färre än Elfsborg och ger ett snitt på lite drygt ett mål per match. De, precis som Elfsborg, gillar att försvara sig väldigt lågt när förstapressen uteblir och det talar för en matchbild som kan bli en aning låst.

Elfsborg har ett mittlås av högsta allsvenska klass i Okomu och Väisänen och den stora andelen av deras insläppta mål kom under den period då Okomu var skadad (bland annat 6-0-förlusten mot Häcken).

Sammantaget ger detta anledning att tro på en match med relativt få mål och spelet under 2.5 mål känns klart spelvärt till 1,97 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 9 augusti
TV: 
Stream: