Topptipset Tips idag

Topptipset 1/6: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Härliga juni är här och varför inte ta chansen att inleda sommaren med åtta rätt på Topptipset! Kupongen består av en skön blandpåse med toppfotboll från Tyskland och Danmark samt dubbla kamper från Tjeckien och Österrike. Notera att de avslutande fem matcherna spelas under tisdagen. Mot åtta gröna bockar!    

Spelstopp: 17.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Köln – RB Leipzig 2

Om Köln skulle tilldelas en straff här kan vi nog vara säkra på att Mark Uth inte kliver fram. Han har nämligen bränt elvametare i två raka matcher, senast mot Hoffenheim när Köln var på väg att hämta in ett 0-3-underläge. Istället blev det förlust och därmed har Köln ännu inte vunnit efter omstarten. Nu är dessutom Bornauw avstängd. RB Leipzig spelar i sina bästa stunder en fantastiskt fin fotboll, men de har haft en del problem att omvandla det i segrar mot slutet. En seger på de fem senaste omgångarna är inte bra nog för ett lag med Leipzigs ambitioner. Halstenberg är avstängd här medan Poulsen är skadad. Viktiga spelare helt klart. Tvåan är troligast ändå, men på större system bör krysset åka med.

2. Lyngby – FC Köpenhamn 2

Vidare till ett danskt huvudstadsderby. Ja nästan i alla fall, Lyngby ligger bara en knapp mil utanför Köpenhamn. I muskler skiljer det dock mer än så. FCK är en stormakt inom dansk fotboll, även om de har ganska långt upp till serieledarna Midtjylland denna säsongen. Truppen är bred och spetsig för denna nivå och här går de in som solklara favoriter. Lyngby gör en bra säsong och ligger i mitten av tabellen, men här går de lottlösa. Tvåan lämnas ensam.

3. Aarhus – Odense 1

I och med att Aalborg knep en pinne borta mot Esbjerg häromdagen står det klart att Odense kommer få spela i nedflyttningsserien efter avslutad grundserie. Ett misslyckande för OB som i fjol landade på en finfin fjärdeplats i ligan. Desto gladare miner i Aarhus-lägret. Tabellfyran från Danmarks näst största stad har en fin säsong bakom sig även om spelet här hemma på Ceres Park lämnat mer att önska. David Nielsens manskap är inte bättre än åtta i hemmatabellen med bara sex segrar på tolv försök. Det brukar blir jämna fighter när dessa båda gäng drabbar samman. Även om ettan får agera utgång är det inte fel att gardera hela vägen över om pengarna räcker.

4. Bröndby – Sönderjyske 2

Vi byter kalenderdag och vänder blickarna mot klassiska Bröndby Stadion där Johan Elmanders gamla klubb Bröndby IF huserar. Det gulblåa hemmalaget behöver ett par poäng till för att helt säkra ett slutspelsavancemang. Svenska folket verkar övertygade om att Niels Frederiksens gossar löser en trea och streckar ettan alldeles för högt. Värdarna har dock tappat målsprutan Kamil Wilczek och mittfältaren Dominik Kaiser. Sönderjyske har gjort livet surt för Bröndby tidigare, bland annat genom att vinna lagens två tidigare möten under säsongen. Tvåan är en spännande utgång även om en helgardering är att föredra.

5. Jablonec – Slovan Liberec 1

Över till det tjeckiska finrummet där det återstår fyra omgångar av grundserien. Jablonec och Slovan Liberec må vara två topplag (trea respektive fyra) men upp till toppduon Slavia Prag och Plzen är det långt. Jablonec tvingades käka en stor skopa grus borta mot serieledarna Slavia häromdagen (torsk 0-5), men brukar oftast vara stabila på egen matta. Här på Stadion Strelnice har exempelvis inte Liberec segrat på över tre år. Gästerna får dessutom klara sig utan den talangfulle backen Matej Chalus som är skadad. Omkring 50 procent är ettan en sund spik.

6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín 1

På tal om att käka grus så fick Mlada Boleslav stoppa i sig en stor portion sådant i bortamötet med Plzen i lördags. 1-7 i baken var inte vad Mlada behövde i kampen kring topp 6-strecket. Bra chans till snabb revansch ges nu. Fastav Zlín harvar djupt ner i träsket och är dessutom segerlösa i tävlingssammanhang sedan mitten av december. Gästerna har endast mäktat med två poäng under 2020 och just nu tyder inget på att de så kallade Skomakarna ska lyfta i tabellen. 1X torde räcka gott och väl på Lokotrans Aréna.

7. Mattersburg – Altach 1

Vi tar oss raskt över till Österrike där kupongens två avslutade kamper äger rum. I detta alpland har man redan hunnit dela upp lagen i två grupper, mästerskapsgruppen och nedflyttningsgruppen. Efter två respektive slätstrukna säsonger får båda dessa kombattanter finna sig i att gnugga vidare i nedflyttningsgruppen. Mattersburg samlade endast på sig fem trepoängare och får därmed inleda som nästjumbo, med en poäng tillgodo på St. Polen under giljotinen. Truppmässigt är det dock väldigt tajt mellan lagen och tittar man på hur det har gått inbördes så är det klar fördel Mattersburg. Altach har faktiskt inte hittat dit med ett enda mål i rätt bur under de senaste tre mötena lagen emellan. 1X känns som en rimlig lösning.

8. Swarovski Tirol – St. Pölten 1

Sist men inte minst rundar vi av resan med ytterligare ett möte från nedflyttningsgruppen. Swarovski Tirol har hittills gjort en bra säsong som nykomlingar i det österrikiska finrummet. Innan uppehållet segrade Tirol mot Wolfsberger och Hartberg som båda slutade topp 6. Hemmalagets striker Zlatko Dedic, med ett förflutet i Parma, Frankfurt och Paderborn, har fått ett lyft i Tirol och redan bokförts för åtta fullträffar på 21 matcher. Det blir något att bita i för jumbon St. Pölten som inte har fått segerjubla på sex månader. Strecka från vänster.

 

Banken! – Köpenhamn

FC Köpenhamn har visserligen inte rosat marknaden i ligaspelet, men ute i Europa har de visat hur mycket kvalitè som finns i truppen. Ett Lyngby utan publikstöd blir en behaglig resa för FCK.

Skrällen! – Sönderjyske

Sönderjyske brukar komma upp i nivå när gulblåa Bröndby står på andra sidan planen. Värdarna, som tappat flera profiler, får se upp här. Kom igen Jyske, ge oss en skräll!

Systemen i textform:

32 rader

1. Köln – RB Leipzig 2
2. Lyngby – FC Köpenhamn 2
3. Aarhus – Odense 12
4. Bröndby – Sönderjyske x2
5. Jablonec – Slovan Liberec 1
6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín 1x
7. Mattersburg – Altach 1x
8. Swarovski Tirol – St. Pölten 1x

144 rader

1. Köln – RB Leipzig x2
2. Lyngby – FC Köpenhamn 2
3. Aarhus – Odense 1×2
4. Bröndby – Sönderjyske 1×2
5. Jablonec – Slovan Liberec 1
6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín 1x
7. Mattersburg – Altach 1x
8. Swarovski Tirol – St. Pölten 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100