Topptipset Tips idag

Topptipset 11/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Vi inleder helgen med ett sprakande Topptips med massor av premiärnerver. The Championship, Superligaen i Danmark och turkiska Süper Lig ska alla dra igång sin verksamhet nu och har deltagare med på kupongen. I övrigt är Ligue 1 och Superettan med och förgyller kupongen där värdet knappast lyser med sin frånvaro. Strax utanför London har allting sin början, nu släpper vi loss.

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Watford – Middlesbrough 1

Från ett spännande lag med stora framtidsvisioner till ett nykorat The Championship-lag med lång uppförsbacke för att ta sig tillbaka. Det får personifiera Watford den senaste tiden där laget stod för en usel säsong i fjol och rasade därmed ur det engelska finrummet. Bålgetingarna ska här dra igång ligaspelet mot Middlesbrough. Ett besökande rödvitt lag som kommer få lita en hel del på Ashley Fletcher och “Brittan” Assombalonga i fören. Där bakom ser det nämligen rätt tomt ut. Med egen matta under fötterna ska Watford här och nu stå med bäst chans till seger och med 1X på större kuponger är vi i mål.

2. Bordeaux – Lyon 2

Franska Ligue 1 har smugit igång och Lyon gjorde sannerligen ingen besviken i sin premiär efter att Memphis Depay och grabbarna löst en superlätt 4-1-skalp mot senapslaget Dijon. Holländaren var brännhet i premiären och tryckte in tre påsar innan han synade ett gult och byttes ut i minut 70. Bordeaux har till skillnad mot Les Gones spelat två matcher i ligan och fortsatt är det en nolla intakt hos värdarna. En seger (2-0) och ett kryss (0-0) finns noterat där bland annat tidigare Netflix-profilen (Sunderland ‘Til I Die) Josh Maya gjort ett av målen mot Angers. Här blir det dock en nivå upp för Les Girondins och kan vi få spela tvåan till procent under 50 är det bara spika av Champions League-semifinalisterna.

3. Akropolis – Öster X

Från fransk fotboll till svensk och Grimsta IP där en “grekisk” nykomling imponerar. Akropolis ligger med i toppen av Superettan och har endast noterats för två förluster under hela sommaren. Ett av dessa nederlag kom häromsistens då Ljungskile vann nykomlingskampen med 2-1. En olycka kommer sällan ensam heter det vilket kapten Niklas Maripuu fick erfara. Dubbla gula innebär rött och den mycket duktige slitvargen på mitten kommer få bevittna mötet med Öster från läktaren. Ett ruskigt jobbigt avbräck för AIF. Gästerna från Småland har vind i seglen och reser norrut med fyra raka segrar. James Keene har vanligtvis en offensiv roll till vardags hos besökarna men till denna batalj blir brittens syssla att fylla flaskorna då han åter är avstängd. Ska vi hitta en given helgardering någonstans på kupongen är det nog denna kamp som blir valet. 1X2 därmed.

4. Dalkurd – Umeå FC 1

Om spelet på resande fot varit ett haveri så långt för Dalkurd är spelet hemma på Studenternas desto bättre. Fem raka på plasten i studentstaden har slutat med poäng för det tidigare dalalaget och nu är det nykomlingen Umeå som reser hit för att försöka ta revansch från 1-2-torsken tidigare i somras. Gästerna som lirat ett back-to-back-möte med Brage nyligen ska nog vara tacksamma för de fyra inbringade poängen mot Borlänge-laget. Sett till hur spelet såg ut sista 20-25 i Norrland senast var det omöjligt att förstå hur UFC löste en pinne. Ettan nu känns trolig och det är från vänster pennan därmed fattas.

5. Trelleborg – Brage X

Det är knappast frid och fröjd inom IK Brage. Gästerna saknade Douglas Karlberg mot Umeå senast och Pllana fick starta på bänken. Backbrist har det dessutom varit då Pontus Hindrikes fått vikariera som mittback då både Zetterström och Liljestrand saknades och numera hoppar dessutom frontmannen Anton Lundin runt på kryckor. Ingen angenäm situation hos gästerna. Trelleborg har tre raka matcher utan seger och känns även de rätt trötta för tillfället. Dessutom fick skåningarna en fotbollslektion av Brage tidigare i somras då masarna fullkomligt körde över de blåvita. Åtminstone i en halvlek. Två mindre bra fotbollslag ska därmed stångas och Vångavallen kommer stå med en högst oviss kamp. Plocka med alla tecken.

6. Örgryte – Ljungskile 1

ÖIS hemma- kontra bortaspel är som natt och dag. Göteborgarna känns ängsliga så fort det vankas bussresa och det har också gjort att endast en skalp följt med på bussen hem under sommaren. Det råder dock annat ljud i skällan när Gamla Ullevi slår upp sina portar för öisarna. Fyra treor i rad finns noterat. Ljungskile tog en mycket efterlängtad seger mot Akropolis hemmavid nyligen och LSK känns inte så pjåkiga ändå där Jesper Westermark fortsätter imponera framåt. Även om ettan är gjuten att inleda med ska krysset få sin plats snabbast möjligt.

7. Sönderjyske – Midtjylland 1

Dansk ligapremiär nu och det är fjolårsmästarna Midtjylland som gästar Sydbank Park där Sönderjyske väntar. Hemmalaget avslutade fjolårssäsongen starkt. Poäng eller segrar i de fyra sista fajterna innebar att laget löste fortsatt kontrakt. Haji Wright är en bra värvning av hemmalaget som dessutom fått in nya keeprar till premiären i form av duon Lawrence Thomas och Nicolai Flo. Gästerna är i grunden en klass upp men har inom ett par dagar en ruggigt viktig Champions League-kvalmatch mot Young Boys att tänka på. Finns tankarna kring denna match redan i huvudet hos spelarna nu månne? En lågt streckad etta är på tok för intressant att motstå och då börjar vi där även om tvåan också bör få sin plats direkt.

8. Rizespor – Fenerbahce 2

Fenerbahce stod för en rent av svag fjolårssäsong. Istanbul-laget slutade först på en sjundeplats i Süper Lig. Med ny säsong i antågande är det bara en sak som gäller. En topplacering som förhoppningsvis kan krönas med ett guld när säsongen summeras. Rizespor är ett lag som kommer husera i den nedre delen av tabellen. Dessa lag möttes faktiskt i förra säsongens sista fajt i juli. Då vann gästerna med 3-1 och vi kan nog räkna med något liknande nu. Tvåan spikas.

 

Spiken! – Lyon

Det är svårt att förbise Lyons fina sommar. Bordeaux har visserligen stått för en fin start på säsongen men nu blir det förlust. Tvåan spikas.

Skrällen! – Sönderjyske

Premiär och kanske lite ringrost hos mästarna Midtjylland. Perfekt läge för Sönderjyske att mäkta med en skräll och ettan är en kanonfin rensare.

Systemen i textform:

36 rader

1. Watford – Mboro 1
2. Bordeaux – Lyon 2
3. Akropolis – Öster 1×2
4. Dalkurd – Umeå FC 1
5. Trelleborg – Brage 1×2
6. Örgryte – Ljungskile 1x
7. Sönderjyske – Midtjylland 12
8. Rizespor – Fenerbahce 2

144 rader

1. Watford – Mboro 1x
2. Bordeaux – Lyon 2
3. Akropolis – Öster 1×2
4. Dalkurd – Umeå FC 1x
5. Trelleborg – Brage 1×2
6. Örgryte – Ljungskile 1x
7. Sönderjyske – Midtjylland 12
8. Rizespor – Fenerbahce 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100