Topptipset Tips idag

Topptipset 12/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Bordet står uppdukat med allt från Superettan, Söderettan, samt engelska League Two och National Conference till klubbfotboll i Holland och Brasilien. Även Nations League gör ett instick där två giganter går olika öden till mötes. Nu blir det full pott!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. AFC Eskilstuna – Örgryte 1X

Örgrytes tillvaro i Superettan har gradvis försämrats under sensommaren och hösten, och nu är Sällskapet bara ett par poäng från strecket. Lilla Lödde IF slängde ur göteborgarna ur cupen och ÖIS ser just nu ut att vara helt ur balans. Bortaspelet har dessutom varit under all kritik under hela säsongen. För AFC är trenden den motsatta, och svearna har ganska goda chanser att ta sig hela vägen upp till säker mark innan serien summeras. Moralsegern mot Sundsvall kostade ett rött på hjälten Christian Ljungberg, men ex-allsvenskarna känns ändå kompakta. 1X på Tunavallen!

2. Qviding – Värnamo 2

Botten mot toppen på Valhalla ett stenkast från de båda Ullevi. Qviding må vara ett ganska vasst hemmalag men mot seriesuveränen ska det mycket till om göteborgarna räcker till. Daniel Tidstrand är hemmlagets vassaste målskytt på sina fyra baljor, medan gästernas är Michael Kargbo på 13 mål. I augusti piskade serieledarna upp Qviding rätt rejält i Småland, och ångvälten från Värnamo lär göra processen kort för de vinröda. Bunkertvåa, och till kul värde dessutom!

3. Bradford – Harrogate 1X

Från rikets andra stad över Nordsjön och raka vägen till England. I League Twos haltande tabell befinner sig bägge kombattanterna på den nedre halvan. Även om Bradford vid en första anblick ser bättre ut är det först i andra halvlek mot Stevenage som “Dvärghönsen” gjorde sin första helgjutna insats. Reece Staunton och Ben Richards-Everton fick vikarie i försvaret och kan eventuellt få fortsatt förtroende. Harrogate har problem med att hålla tätt och en trend med allt färre inhåvade poäng, men “The Sulphurites” kan åtminstone glädjas åt en offensiv som levererar. Ettan känns troligast och ger åtminstone lite rent värdemässigt.

4. Wrexham – Maidenhead 1X2

National Conference var en mardröm förra säsongen för Wrexham som kallade in nygamle Dean Keates i oktober. Resultaten var aldrig strålande, och vid något tillfälle riskerade “The Red Dragons” nedflyttning vilket skulle blivit klubbens mörkaste stund någonsin. Innevarande säsong har varit bättre. Att vara supporter till Maidenhead är däremot inte kul just nu, men fyra poäng på två kamper mot walesarna ger lite hopp till “The Magpies” som höll samma nivå som sina motståndare 2019/20. Snart lossnar det för strikern Nathan Blissett, och då gästerna inte är helt uträknade får vi hoppas på skrällen i Wales. Gödsla med tecken direkt.

5. Den Bosch – Helmond Sport 12

En liten båtresa bort ligger Nederländerna och Eerste Divisie. När Helmond Sport lirar kan det mesta ske, och även om formen inte får fansen att jubla finns det hoppingivande ljusglimtar. Alec Van Hoorenbeeck har varit stabil i försvaret, och Den Bosch-produkten Jordy Thomassen har mångårig rutin från denna liga. Värdarna åkte på en riktigt stjärnsmäll mot Telstar, och även om det blir strutar i rätt kasse är baklängesmålen för många.Tvåan inleder, men då det sannolikt vankas många mål garderas det främst med den rejält understreckade ettan.

6. Náutico – Ponte Preta X2

Höstkylan byts ut mot brasiliansk sol och Série B. Det sura äpplet fick bitas av bägge lagen i den föregående omgången, men det är Náutico som lider mest. Strecket kryper närmare och med en segerlös svit på fem kamper varav fyra utan att näta finns det anledning till oro i värdarnas led. Väsentligt högre upp i tabellen finns Ponte Preta. Gästerna är ett av seriens bästa lag när det kommer till att måla, och här måste den offensive mittfältaren João Paulo lyftas fram. Lagets tia är extraväxlen, och därmed är det X2 som gäller på Estádio dos Aflitos!

7. Tyskland – Schweiz 1

Landslag härnäst med Nations League. Generationsväxlingen Tyskland genomgått har slagit väl ut och “Die Mannschaft” gjorde ett strålande EM-kval. Jogi Löws mannar bortaslog Ukraina efter stor dominans, och en titt på bänken får det att vattnas i munnen – Luca Waldschmidt och Kai Havertz med flera. Schweiz klarade förvisso 1-1 mot tyskarna i september, men det är nog bara mer tändvätska till de vitklädda. Svaga resultat under 2020 för alplandet medför en tung tysk industrietta!

8. Ukraina – Spanien 1X2

Kiev sätter punkt för resan, och Andrej Shevchenkos mannskap har hör och häpna en chans mot sydeuropeerna. Atalantas Ruslan Malinovskyi reducerade på straff mot Tyskland, och att bara förlora med uddamålet mot tyskarna är strongt med tanke på de många avbräcken. Spanien kunde hamnat i tidigt underläge mot Schweiz, och får tacka ett klantigt agerande i försvaret för målet som sedermera avgjorde mötet i Madrid. En sådan insats här och “La Roja” kan mycket väl tappa både en och tre poäng. Helgardera.

 

Spiken! – Tyskland

Europeisk dominans ligger i den tyska fotbollsnationens DNA, och uppvisningarna både när det gäller och inte gäller är konsekvent stabila från Die Mannschaft sida. Schweiz är lite förbi zenit och kommer få svårt att värja sig i Köln. Auf geht’s!

Skrällen! – Maidenhead

En drake lyfter i motvind, och sett till förra säsongen var det knappt någon skillnad på dessa lag. Wrexham får det inte att lossna målmässigt och en uddamålsförlust ligger därmed i faggorna. Come on, United!

Systemen i textform:

36 rader

1. AFC Eskils. – Örgryte 1x
2. Qviding – Värnamo 2
3. Bradford – Harrogate 1
4. Wrexham – Maidenhead 1×2
5. Den Bosch – Helmond Sport 1
6. Náutico – Ponte Preta x2
7. Tyskland – Schweiz 1
8. Ukraina – Spanien 1×2

144 rader

1. AFC Eskils. – Örgryte 1x
2. Qviding – Värnamo 2
3. Bradford – Harrogate 1x
4. Wrexham – Maidenhead 1×2
5. Den Bosch – Helmond Sport 12
6. Náutico – Ponte Preta x2
7. Tyskland – Schweiz 1
8. Ukraina – Spanien 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100