Topptipset Tips idag

Topptipset 13/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Tisdagens Topptips inleds med tre fajter från Nations League. Därefter förvandlas kupongen till en nattklubb när det sydamerikanska VM-kvalet gör entré. Flera tunga favoriter finns med och lyckas vi fälla någon eller några av dem lär det bli mumsig utdelning. Häng med!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Tyskland – Schweiz 1

Nations League står som sagt på schemat och vi inleder i Köln. Generationsväxlingen Tyskland genomgått har slagit väl ut och “Die Mannschaft” gjorde ett strålande EM-kval. Jogi Löws mannar bortaslog Ukraina efter stor dominans, och en titt på bänken får det att vattnas i munnen – Luca Waldschmidt och Kai Havertz med flera. Schweiz klarade förvisso 1-1 mot tyskarna i september, men det är nog bara mer tändvätska till de vitklädda. Svaga resultat under 2020 för alplandet medför en tung tysk industrietta!

2. Ukraina – Spanien X

Kiev fortsätter resan och Andrej Shevchenkos manskap har, hör och häpna, en chans mot sydeuropeerna. Atalantas Ruslan Malinovskyi reducerade på straff mot Tyskland och att bara förlora med uddamålet mot tyskarna är strongt med tanke på de många avbräcken. Spanien kunde hamnat i tidigt underläge mot Schweiz och får tacka ett klantigt agerande i försvaret för målet som sedermera avgjorde mötet i Madrid. En sådan insats här och “La Roja” kan mycket väl tappa både en och tre poäng. Helgardera.

3. Montenegro – Luxemburg 1

Vi hoppar ner i kvalitetsnivå och landar in i Grupp 1 i C-divisionen. Luxemburg fick en hemsk start på den här samlingen när de torskade hemma mot usla Liechtenstein. Det var förvisso en match utan någon större betydelse, men insatsen skvallrade också om att gästerna håller en ganska låg nivå. Viss heder räddades därefter i segern mot Cypern, men här väntar tufft motstånd. Montenegro slog tisdagens opponenter på bortagräs i föregående vända av Nations League och håller i grund och botten klart högre nivå. Jovetic, Haksabanovic och Islamovic kan få en trevlig afton här. Trolig etta.

4. Bolivia – Argentina 2

Vi vinkar adjö till Europa och packar istället väskan för trippen till Sydamerika. Argentina fick en vinnande start på VM-kvalet i och med segern mot Ecuador i fredags. Leo Messis straffmål till 1-0 efter dryga kvarten stod sig hela matchen ut, men det ska sägas att det var en ganska krampaktig insats från Scalonis mannar. Bolivia fick rejält med pryl av Brasilien (0-5), men det är å andra sidan inte många som tar poäng i sambaland. På eget gräs ska bolivianerna trots allt kunna stå upp bra. Här slog värdarna Argentina med 2-0 i föregående VM-kval och då tvåan lär streckas hårt är krysset inget dumt komplement.

5. Ecuador – Uruguay 1

Ecuador stod upp bra mot Argentina, men ett tidigt straffmål signerat Messi blev till slut den bataljens enda balja. Det är dock varken ett resultat eller en insats att skämmas över för värdarna. Ibarra, Valencia och supertalangen Plata håller alla en hög nivå och bli inte förvånade om någon eller några ur den trion utmärker sig mot Uruguay. Óscar Tábarez mannar slog Chile på hemmagräs med 2-1 senast, men det märktes också att varken Cavani eller Giménez fanns med då. Duon saknas åter här och då ska Ecuador ses med favoritskapet. Den understreckade ettan först, krysset sen.

6. Venezuela – Paraguay 1

Paraguay stod för en missräkning i den första omgången då det bara blev en pinne hemma mot Peru. André Carrillo kvitterade för peruanerna i den 85:e minuten och således krävs en bra prestation borta mot Venezuela för att inte hamna på efterkälken direkt. Det lär dock bli tufft. Granadas Darwin Machis och Torinos Tomás Rincón håller hög klass i värdnationen och hemmaplansfaktorn ska heller inte underskattas. Paraguay får nöja sig med ytterligare en pinne i bästa fall.

7. Peru – Brasilien X

Brasilien var på spelhumör mot Bolivia senast. Roberto Firmino pangade in två baljor, Neymar och Coutinho passade också på att skörda personliga poäng. Förbundskaptenen Tite förfogar över en namnstark trupp, men här kommer brassarna få en tuff nöt att knäcka. Peru spelar i sina bästa stunder jämnt med värdarna och i spelare som Carrillo (tvåmålsskytt senast) och Cueva har peruanerna två jokrar som mycket väl kan ställa till med problem här. Tvåan blir för hårt betrodd och det monumentala kupongrenset som lurar till vänster är därmed svårt att se förbi.

8. Chile – Colombia 2

Vi avrundar i Chile där värdnationen ska ta emot Colombia. Trots att chilenarna ställdes mot ett skadedrabbat Uruguay i öppningsrundan blev det torsk och det skvallrar en hel del om vilket håll hemmalaget är på väg åt. Bakom den åldrande stjärnduon Vidal och Sánchez ser det tunt ut och här är känslan att de rödvita återigen får det tufft. Colombia hade inga som helst problem med att betvinga Venezuela häromdagen och anfallstrion med Muriel, Zapata och Rodríguez är sylvass. Strecka från höger.

 

Spiken! – Tyskland

Europeisk dominans ligger i den tyska fotbollsnationens DNA och uppvisningarna både när det gäller och inte gäller är konsekvent stabila från Die Mannschafts sida. Schweiz är lite förbi zenit och kommer få svårt att värja sig i Köln. Auf geht’s!

Skrällen! – Peru

Peru kan extremt mycket i sina stunder och här får Brasilien se upp. Med tanke på hur lätt det gick mot Bolivia finns risk för underskattning här och då är vi snabba med att ta betalt för vänstersidan!

Systemen i textform:

36 rader

1. Tyskland – Schweiz 1
2. Ukraina – Spanien 1×2
3. Monten. – Luxemburg 1
4. Bolivia – Argentina x2
5. Ecuador – Uruguay 1
6. Venezuela – Paraguay 1x
7. Peru – Brasilien 1×2
8. Chile – Colombia 2

144 rader

1. Tyskland – Schweiz 1
2. Ukraina – Spanien 1×2
3. Monten. – Luxemburg 1
4. Bolivia – Argentina x2
5. Ecuador – Uruguay 1x
6. Venezuela – Paraguay 1x
7. Peru – Brasilien 1×2
8. Chile – Colombia x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100